Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Συνεχής πίεση η μόνη οδός
για το Νοσοκομείο Χαλκίδας


Στην εμπλοκή του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο Συμεών Κεδίκογλου απαντάει με συνεχή πίεση προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία.
Στην από κοινού συνάντηση των ηγεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων την προηγούμενη Δευτέρα, κατόπιν και της προτροπής-αιτήματος που είχε απευθύνει από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, όπου......
 καλούσε τα συναρμόδια υπουργεία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού κ. Κουσελά στον κ. Κεδίκογλου, προσανατολίζεται στην παράταση της παραχώρησης της έκτασης μέχρι το 2017, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του διατηρεί το δικαίωμα που έχει να ζητά την πληρωμή του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Εκτός από το αίτημα που είχε απευθύνει για την από κοινού σύσκεψη, ο βουλευτής είχε καταθέσει το μήνα Δεκέμβριο ερωτήσεις προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών για την έγκριση των δόμησης και τη διασφάλιση του ακινήτου αντίστοιχα, διαδικασίες που απαιτούνται για να μπορέσει να προχωρήσει το νοσοκομείο Χαλκίδας.
Το ΥΠΕΚΑ ενημερώνει δια της Διεύθυνσης Οικοδομικών & Κτιριακών Κανονισμών (ΔΟΚΚ)ΥΠΕΚΑ, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ότι προκειμένου να προωθηθεί η ΚΥΑ έγκρισης των όρων δόμησης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία από τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και αναμένονται. Μεταξύ αυτών είναι και η επικαιροποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (αρ. πρωτ.12523/16-11-2004), η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.
Σε επόμενη επικοινωνία του βουλευτή με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, πληροφορήθηκε ότι έχει συγκεντρώσει από την πλευρά της τα απαιτούμενα στοιχεία και αναμένει πλέον
Α. την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τη Νομαρχία και
Β. το παραχωρητήριο της έκτασης, για το οποίο αναμένονται οι σχετικές εξελίξεις από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη της Δευτέρας.
Ο κ. Κεδίκογλου, είναι μεν ικανοποιημένος ως προς την ανταπόκριση του αιτήματός του να δουν το θέμα όλα τα συναρμόδια υπουργεία σε κοινή σύσκεψη, επειδή όμως ως τώρα έχουμε δει πολλά επεισόδια στο «σίριαλ», θα ησυχάσει μόνο αν δει το έργο να ξεκινά και θα εξακολουθήσει ως τότε να ασκεί πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.