Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για την πολυετή αναμονή της επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που φτάνει μέχρι και τα 10 έτη προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΠΡΟΣ ΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θέμα: Πολυετείς καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και λειτουργία της Β’ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Εφετείου Αθηνών.

Κυρία Υπουργέ,
Στο νομό Εύβοιας υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που προσφεύγουν στην Β/θμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Εφετείου Αθηνών κατά .....
αποφάσεων των Δασαρχείων του νομού σχετικά με το χαρακτηρισμό εκτάσεων ιδιοκτησίας τους.
Η εν λόγω Επιτροπή, που υπάγεται διοικητικά στην αποκεντρωμένη διοίκηση (Περιφέρεια Αττικής) και για την οποία αρμόδιο Υπουργείο είναι το Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συγκαλείται από την Πρόεδρό της, Εφέτη Αθηνών, η οποία ορίζει τη σειρά των υποθέσεων κατά αρχαιότητα.
Ωστόσο, σήμερα τον Ιανουάριο του 2011, η εν λόγω Επιτροπή εκδικάζει αιτήσεις του 2000 (!), με αποτέλεσμα οι πολίτες να περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής για την έκτασή τους ως και δέκα έτη. Ενδεικτικά αναφέρεται μια περίπτωση πολίτη ηλικίας 97 ετών που έκανε αίτηση τον 3ο του 2004, στη συνέχεια έστειλε και αίτηση προτίμησης, ώστε να προλάβει την απόφαση της Επιτροπής, όσο είναι εν ζωή, και παρόλα αυτά σήμερα υπάρχουν 50 ακόμα υποθέσεις που εκκρεμούν πριν από τη δική της.
Αντιλαμβάνεστε ότι νομοταγείς πολίτες που δεν αυθαιρετούν και απευθύνονται στις κρατικές υπηρεσίες για συνεργασία και την εξυπηρέτησή τους, μένουν επί χρόνια όμηροι της κακοδιοίκησης και της αναποτελεσματικότητας.
Κυρία Υπουργέ,
Κατόπιν τούτων και με συναίσθηση της ανάγκης αποκέντρωσης και του επιτελικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει το κεντρικό κράτος, ερωτάστε:
Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της πολυετούς (ως και δεκαετούς) αναμονής για την επίλυση μιας δασικής αμφισβήτησης ενός Έλληνα πολίτη, ώστε αυτός να μην μένει δέσμιος της ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας της διοίκησης;


21Ιανουαρίου 2010 Ο Βουλευτής
Συμεών Κεδίκογλου