Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 «Είναι σταθερή η θέση της ΝΔ ενάντια
στις ολιγοπωλειακές καταστάσεις στα ΜΜΕ»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου είχε σήμερα, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Συζητήθηκαν εργασιακά ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και το θέμα της ......
αναγνώρισης των ενημερωτικών ιστοσελίδων και η ένταξη όσων εργάζονται στο Διαδίκτυο στα μητρώα της Ένωσης Συντακτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απόσυρση του άρθρου 67 που ορίζει την ασφάλιση των εργαζομένων στο Διαδίκτυο και την είσπραξη του αγγελιοσήμου από τη διαφήμιση.
Επίσης, ζητήθηκαν μέτρα στήριξης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα δεινά, που προκαλεί το φαινόμενο της «φούσκας» που έσκασε στο χώρο.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σταθερή η θέση της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στη διαμόρφωση ολιγοπωλειακών καταστάσεων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Το θεωρούμε πρωτίστης σημασίας ζήτημα Δημοκρατίας.
Η εικόνα που επικρατεί στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης είναι ζοφερή, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει και τον ελληνικό Τύπο. Όπως επισημάνθηκε η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί δραστικά, εφημερίδες κλείνουν, δημοσιογράφοι απολύονται. Ήδη 600 μέλη της Ένωσης είναι χωρίς εργασία, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στο 20%.
Οι δύσκολοι καιροί επιτάσσουν τη συνεργασία όλων με απώτερο στόχο τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των Μέσων Ενημέρωσης κυρίως των περιφερειακών, που οδηγούνται στην εξαφάνιση.
Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έθεσε, επίσης ζητήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διαφήμισης στην ΕΡΤ, για την κατάργηση των καταχωρήσεων των ισολογισμών στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και για τη λειτουργία των δημοτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών με βάση τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης».