Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011
Δελτίο Τύπου


Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών, που πραγματοποιεί ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου με τους....
 φορείς και τις Ενώσεις των απασχολουμένων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, είχε σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου κ. Σελλούντο Βάιο, τον γενικό γραμματέα κ. Καλύβα Κωνσταντίνο και τη νομική σύμβουλο της Ένωσης κα Χαλκιαδάκη Ειρήνη.
Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος κατά τον οποίο κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην κρατική διαφήμιση, τη διαφήμιση των κρατικών λαχείων, την καταβολή ειδικού τέλους επί των τιμολογίων διαφημιστικής δαπάνης υπέρ αστικής εταιρείας Δεοντολογίας και Επικοινωνίας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων εκδοτικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του λειτουργικού και τεχνολογικού εξοπλισμού τους.
Επίσης, έγινε αναφορά στο θεσμό των βραβείων περιφερειακού Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν υλοποιείται.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν μέτρα, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης αποτελεσματικότερα με όρους διαφάνειας και αξιοπιστίας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε, ότι θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση στήριξης των δίκαιων αιτημάτων τους, προτείνοντας νομοθετικές ρυθμίσεις ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου Χυτήρη για τα ΜΜΕ με σκοπό τόσο την εξυγίανση όσο και την ανάπτυξη του χώρου.