Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Προς: 1) Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακ/σης  κ. Ραγκούση Ι.
2)  Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα
3)Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη
4)Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο
5)Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ. Θανάση Μπουραντά
6)Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Μπούφη
Μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις.
Αίτημα - έκκληση για έκτακτη τεχνική και οικονομική βοήθεια.


Όπως γνωρίζετε η περιοχή της Ανατολικής Εύβοιας επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις το....
 τελευταίο διάστημα. Η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε όλη την έκταση του Δήμου. Τόσο οι υποδομές (δρόμοι, γεφύρια,κλπ) όσο και οι περιουσίες των κατοίκων έχουν υποστεί καταστροφές μεγάλης έκτασης που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και η ανάγκη για την αποκατάσταση τους είναι επιτακτική.
Η θεομηνία έπληξε τρείς, κυρίως, Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και συγκεκριμένα τις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Κύμης και Κονιστρών.
Η περιφέρεια του Δήμου μας αντιμετωπίζει πλέον δυσχερέστατα προβλήματα, ιδιαίτερα από καταπτώσεις και αποκλεισμούς δημοτικών δρόμων, αμυδρή εικόνα των οποίων αποτυπώνεται στη συνημμένη έκθεση αυτοψίας που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό αποκατάστασης των ζημιών που ξεπερνά τις 600.000€.
Η έκταση και το μέγεθος των ζημιών δεν επιτρέπουν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, να προβεί στην εξ ιδίων πόρων αποκατάστασή τους. Παρακαλούμε, λοιπόν, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις.
Ζητάμε από την πολιτεία να παραχωρήσει στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου κάθε δυνατή τεχνική και οικονομική βοήθεια, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας με ποσό 600.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στοιχειωδώς, τις προσκληθείσες καταστροφές.
Στη διάθεση σας για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς