Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 26/5

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


«Δεκαπέντε (15) μέρες τα παιδιά 
των Δημοτικών Σχολείων της Καρύστου 
είναι στο δρόμο. Κλείσιμο γέφυρας Χαλκίδας».
 
 Σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσαμε τα παιδιά μας να μην τα στείλουμε πια σε ένα σχολείο, που έχει κατασκευαστεί για Σούπερ Μάρκετ και για οποίο υπάρχει έκθεση ακαταλληλότητας από το 2001, που αναφέρει εκτός των άλλων και προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου.
Για 15 μέρες 470 παιδιά είναι στο δρόμο, με τα σχολεία κλειστά και την πόλη της Καρύστου να βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, αλλά .....
αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, γιατί 22 χρόνια τώρα ακούει μόνο υποσχέσεις.
Σε μια προσπάθεια να «αναγκάσουμε» τους αρμόδιους να στρέψουν το βλέμμα τους σε μια πόλη χωρίς σχολεία (το ένα δημοτικό είναι σε ένα ακατάλληλο σουπερ μάρκετ και το άλλο είναι με προκάτ αίθουσες), αποφασίσαμε μια σειρά κινητοποιήσεων, εκ των οποίων μία είναι την Πέμπτη, 26 Μαϊου, με το συμβολικό κλείσιμο της νέας γέφυρας της Χαλκίδας στις 8:30 π.μ και παρακαλούμε πολύ για την κάλυψη από τα ενημερωτικά σας μέσα.
Έχουμε επικοινωνήσει και άλλες φορές μαζί σας, αλλά στο πρόβλημά μας δεν βρήκαμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε, παρά από λίγα μόνο ΜΜΕ, τα οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Επανερχόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η δύναμη των κεντρικών ΜΜΕ και ειδικά της τηλεόρασης είναι αυτή που ίσως ανατρέψει 22 χρόνια κοροϊδίας από μέρους της πολιτείας και υπομονής από εμάς και τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Τα Δ.Σ