Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΕΡΕΤΡΙΑ

Φόλες στην Ερέτρια
Δυστυχώς την Τρίτη 10 Μαΐου, ανεγκέφαλα όντα έριξαν τροφή με δηλητήριο ( φόλες ) στην Ερέτρια. Οργανωμένο σχέδιο ίσως, γιατί οι φόλες ήταν .....
πολλές, σε αρκετά μέρη, κοντά στο κτίριο της Ύδρευσης, στην περιοχή του Αγ. Γεώργιου, ακόμα και έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο. Αδέσποτα όπως ο Φoφίκος, η Σίσυ, η Κατρίν, η Φρίντα, πολλές γάτες και άλλα σκυλιά τις έφαγαν. Αδέσποτα που δεν έχουν πειράξει κανένα, είναι φιλικά, κάνουν παρέα στα παιδιά που τα αγαπούν και παίζουν μαζί τους, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και τα αγαπούν και τα φροντίζουν όλοι Μαζί με αυτά και άλλα σκυλιά «από σπίτι» που έτυχε να είναι στη περιοχή. Φόλες ξαναμπήκαν και την Τετάρτη μεσημέρι , φαίνεται οι δράστες δεν υπολογίζουν τίποτα.
Δεν τους ένοιαξε που δεκάδες παιδιά είδαν νεκρό ζώο έξω από την πόρτα του σχολείου τους, και άλλα να σπαρταράνε και να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους. Δεν τους ένοιαξε ακόμη, ίσως γιατί το άρρωστο μυαλό τους δεν φτάνει μέχρι εκεί, ότι θα μπορούσε ένα παιδί να πιάσει τη δηλητηριασμένη τροφή για να ταΐσει ένα σκυλί και θα μπορούσε να βάλει το χέρι στο στόμα του.
Κινητοποιήθηκαν όλοι, τα μέλη της Φιλοζωικής, γείτονες μικροί, μεγάλοι, μεταφέρθηκαν έξι τουλάχιστον σκυλιά στο Κτηνιατρείο, μερικά γλύτωσαν άλλα όχι. Νεκρές κι πολλές γάτες. Ειδοποιήθηκε και ήρθε η αστυνομία, συγκεντρώθηκαν δείγματα τροφής για ανάλυση και περιμένουμε αποτελέσματα. Έγινε καταγραφή και μήνυση από το σωματείο μας, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, θα γίνει ενημέρωση όλων των φιλοζωικών σωματείων στην Ελλάδα και εξωτερικό , πάλι θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς αλλά ποιο το αποτέλεσμα;
Μόνο κάποιος που είναι μπροστά να βλέπει να σπαρταράει από το δηλητήριο ένα ζωντανό όν μπορεί να μας καταλάβει.
Τα ίδια τα παιδιά του Δημοτικού αντέδρασαν με τον τρόπο που μπορούν. Έφτιαξαν και τοποθέτησαν στα κάγκελα του σχολείου τουςαφίσες με το δικό τους μήνυμα προς εμάς τους μεγάλους. Ας ελπίσουμε να το πάρουν οι υπεύθυνοι.


Φιλοζωικό σωματείο Ερέτριας
«Ο Άργος»
Τηλ. 6984427573
Email:info@filea.gr
www.filea.gr