Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που ολοκληρώθηκαν και είναι πλέον σε χρήση, είναι αυτό της νέας....
πλατείας «Σμηναγού Παντελή Γκέλη» στον Κάνηθο, συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων, το οποίο και παρεδόθη ολοκληρωμένο στους κατοίκους του Κανήθου, από το Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη, με την ευκαιρία έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ 2011», που έγιναν χθες Παρασκευή 15/7/11 το βράδυ, στο χώρο της νέας πλατείας.
Το χρονικό του έργου αποτελείται από:
Α. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΝΗΘΟΥ
Το έργο περιλαμβάνει:
  • Τη διαμόρφωση του χώρου (εκσκαφές, επιχώσεις κλπ) και την κατασκευή παρτεριών και χώρων πρασίνου.
  • Την επίστρωση με κυβόλιθους και βιομηχανικό δάπεδο.
  • Την κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού
  • Την εγκατάσταση δικτύου άρδευσης πρασίνου, καθώς και πλήρωσης με φυτική γη, εγκατάσταση χλοοτάπητα και φύτευση δέντρων-θάμνων
  • Την εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και χώρου εκδηλώσεων με την κατασκευή μικρής αμφιθεατρικής εξέδρας.
Β. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ (κάθετων οδών) και ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΗΘΟΥ
Το έργο περιλαμβάνει:
  • Τη δημιουργία κάθετων προσβάσεων στην πλατεία Κανήθου (Σολωμού και Σαχίνη) και την επένδυση των κλιμάκων με μάρμαρο.
  • Την επέκταση του χώρου πρασίνου με παρτέρια, τη φύτευση τους με καλλωπιστικά φυτά και δένδρα και την τοποθέτηση καθιστικών (παγκάκια).
  • Την εγκατάσταση δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων, με τη τοποθέτηση νέων φρεατίων και αγωγών για τη σύνδεση τους στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ.
  • Την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων
  • Την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 και την επίστρωσή του με συνθετικό τάπητα και την περίφραξή του με ειδικό υπερυψωμένο πλέγμα προστασίας.
Το έργο (Α) ξεκίνησε στις 22/11/05, επί θητείας Δημήτρη Αναγνωστάκη και το δεύτερο έργο (Β) που αφορά την επέκταση της πλατείας…, ξεκίνησε στις 25/06/09, επί θητείας Θανάση Ζεμπίλη και έχουν πλέον ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Πέραν του έργου, υψίστης σημασίας γεγονός, είναι η ονοματοθεσία της πλατείας, σε «ΠΛΑΤΕΙΑ Π. ΓΚΕΛΗ», όπου τοποθετήθηκε και προτομή, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας, Παντελή Γκελή, που στις 14 Ιουνίου 2006 με αεροσκάφος Mirage 2000EG, κατέπεσε στο Πτώο όρος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, καθώς δεν χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, προσπαθώντας ως την τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος .


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΜΗΝΑΓΟΥ «ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΚΕΛΗ»
Ο Σμηναγός Ιπτάμενος Παντελής Γκέλης γεννήθηκε στην Αετόπετρα της Κόνιτσας το έτος 1973. Κατατάχθηκε στη Σχολή Ικάρων το 1991, ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1995 και προήχθη μέχρι το βαθμό του Αντιπτεράρχου σύμφωνα με το από 9-2-2009 Προεδρικό Διάταγμα.
Εφονεύφθει σε αεροπορικό δυστύχημα στις 14-04-2006 στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας κοντά στην Ιερά Μονή γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ευδόκιμα στις παρακάτω μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αναλόγως του βαθμού του και συγκεκριμένα:
Στη Σχολή Ικάρων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος ως Εκπαιδευόμενος, στην 361 και στη συνέχεια στην 362 μοίρα, ακολούθως στην 114 Πτέρυγα Μάχης αρχικά στο Σμήνος μετεκπαίδευσης των Αεροσκαφών Mirage 2000 και στη συνέχεια στην 331 Μοίρα παντός καιρού.
Λόγω των υπηρεσιών του στην Πολεμική Αεροπορία ανταμείφθηκε με τις παρακάτω ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια:
Με το χρυσό σταυρό του Φοίνικα
Με το Μετάλλιο εξόχου πράξεως
Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας 2ης Τάξης
Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας 3ης Τάξης
Και με τα Συγχαρητήρια του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας

Ο ΣΓΟΣ (Ι) Παντελής Γκέλης ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Φλώρου και μαζί απέκτησαν δύο τέκνα, την Μαρία – Ειρήνη και την Κωνσταντίνα – Κυριακή.
Υπήρξε υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας, στη σύντομη δε ζωή του διακρίθηκε για το θάρρος, την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό του, στοιχεία που αποτέλεσαν οδηγό στη λαμπρή αυτή καριέρα του.


Δήλωση της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για διάλυση των Δήμων με την εφαρμογή του σχεδίου ¨Καλλικράτης¨
Σας παραθέτουμε τη θέση της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό.
"Η εξάμηνη εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει βασική αποστολή την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση– εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 – 2011 ανήλθαν σε 1,4 δις ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Νέες μεγάλες περικοπές προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ο εφαρμοστικός νόμος. Αυτό θα σημάνει νέες απολύσεις εργαζομένων.
Οι τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα αθλητικά κέντρα, τα ΚΑΠΗ κ.λ.π., παράλληλα με την παντελή έλλειψη έργων υποδομής, θα επιδεινώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών της λαϊκής οικογένειας.
 Την ίδια στιγμή ανακοινώνονται νέες μειώσεις φόρων στις Ανώνυμες Εταιρείες, παράδοση τομέων του Δημοσίου στα μονοπώλια και λειτουργία του εναπομείναντος δημοσίου με αμιγώς ιδιωτικό – οικονομικά κριτήρια.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου:
- Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις το υπάρχον προσωπικό που δουλεύει με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου;
- Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δωρεάν οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας. Έργα υποδομής για κάλυψη όλων των αναγκών
- Να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες;"
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ