Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το «shopping therapy» των γυναικών!

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Την εποχή αυτή που διανύουμε, που δυστυχώς κάποιοι μας ανάγκασαν, να «προσαρμοστούμε» και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, προσπαθούν να περιορίσουν τα οικογενειακά – προσωπικά έξοδά τους, ώστε ....
να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους
Οι γυναίκες πλέον φημίζονται για την «προσωπική τους σπατάλη», αφού χωρίς τα προσωπικά τους «πράγματα», που κρίνουν να είναι «απαραίτητα», και πόσον άλλον όταν εργάζονται, είναι αδύνατον να τα αποφύγουν. 
Τι γίνεται όμως όταν, οι απολύσεις πέφτουν βροχή, η ακρίβεια όλο και πληθαίνει, η ανεργία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα και το πορτοφόλι παραμένει άδειο; 
Η Αλεξάνδρα, Αρετή, Βασιλική, Γεωργία, Βάσω, Δήμητρα, Βασιλική, Λαμπρινή, Σταυρούλα, Κατερίνα, μου είπαν, πώς οι αγορές των γυναικών έχουν μειωθεί κατά πολύ, λόγω της οικονομικής κρίσης, έως αρκετά. Όμως αυτό δεν σημαίνει, πώς θα αφήσουν και τον εαυτό τους δίχως περιποίηση. 
Ωστόσο, το γεγονός της «υποτιθέμενης» χρεοκοπίας, οι γυναίκες φαίνεται να μην πτοούνται ιδιαίτερα, αφού το πρόβλημα «shopping therapy», είναι απολύτως ικανές για να το λύσουν, διότι έχει ήδη αποδειχτεί πώς οι «αγορές», ανεβάζουν αρκετά την ψυχολογία τους.