Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ», ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ
Συνάντηση με το χρόνο και την παράδοση είχαν την Κυριακή 7/8/11, ο σύλλογος γυναικών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» και η τοπική κοινωνία των Αρτακινών. Σημείο αναφοράς γι’ ακόμη μια .......
φορά, το λιμάνι της Ν.Αρτάκης με τα φετινά «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2011», όπου οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια μετέφεραν το κοινό πίσω στο χρόνο, θυμίζοντας τις χαμένες πατρίδες των προσφύγων της Μικρασιατικής Ελλάδας. Επιπλέον το πρόγραμμα περιελάμβανε χορευτικά και μουσικά περάσματα κι από άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όπως αυτά παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά, δίνοντας μια ξεχωριστή υπόσταση και παρουσία, στην εφετινή γιορτή των «Κυζικείων». 
Η υπεύθυνη του γενικού προστάγματος της παράστασης κα. Μαργαρίτα Κοροβού, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης των ηθών, των εθίμων και παραδόσεων της κάθε περιοχής και αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Μ. Φωτάκη, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των φετινών Κυζικείων, κάλεσε στο μικρόφωνο την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).
Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Λίλιαν Ζλακώνη υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία της προσπάθειας του συλλόγου ως φορέα των παραδοσιακών δρωμένων και κάλεσε τον Αρτακινό λαό να συνεχίσει να στηρίζει με την πολυπρόσωπη παρουσία του εκδηλώσεις μνήμης και ουσίας, όπως η ίδια χαρακτήρισε τον θεσμό των Κυζικείων. 
Σας υπενθυμίζουμε τις επόμενες τρεις εκδηλώσεις των «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ 2011»:
  • Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011, και ώρα 21.30 Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά, από το Δημοτικό Εργαστήρι Δημ. Ενότητας Ν. Αρτάκης, στην Παραλία Αρτάκης (Λιμάνι).
  • Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:30, «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ», με τον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη, Θανάση Σπυρόπουλο, στην παραλία Ν. Αρτάκης (πάρκιν Ντελέκου),.
  • Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, και ώρα 21.30, Μουσική Βραδιά Νεολαίας, με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων, επιμέλεια: Δημήτρης Κικίδης, στην Παραλία Αρτάκης (Λιμάνι).

ΙΙ. Ελληνική Μουσική Βραδιά με τις «Μαύρες Γάτες»
Τη δροσιά του νεανικού Rock συγκροτήματος «Μαύρες Γάτες» δέχτηκε ευχάριστα χθες το βράδυ, 8/8/2011 και το μουσικόφιλο κοινό της Χαλκίδας, που συγκεντρώθηκε μπροστά απ’ το «Κόκκινο Σπίτι».
Η μουσική παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ν. Αρτάκη, στα πλαίσια των φετινών «ΚΥΖΙΚΕΊΩΝ 2011» και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, όπως συνέβη και στη χθεσινή συναυλία της Χαλκίδας.
Με τη συμμετοχή τους και στις εκδηλώσεις των «ΕΥΡΙΠΕΙΩΝ 2011», δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει από κοντά το ηχόχρωμα και το ταλέντο των νέων αυτών παιδιών, που έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από το προσεκτικά επιλεγμένο τους ρεπερτόριο του έντεχνου ελληνικού Rock, καθώς και προσωπικών τους μουσικών δημιουργιών, που ξεσήκωσαν το κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της παράστασης, πέρα από τα εύσημα που ανέβηκε στη σκηνή για να απονείμει δημόσια, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Λίλιαν Ζλακώνη, δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του γκρουπ και σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων και για τη στήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ, σε κάθε νεανικό μουσικό σχήμα της πόλης μας, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ