Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΑΝΕΛΑΒΑΝ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ Η ΒΑΚΑ

Η αντιμετάθεση θέσεων και υπευθυνοτήτων είχε προαναγγελθεί από το Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη, από τις 16 Μαρτίου. Και έγινε πράξη την Παρασκευή 6 Αυγούστου, όταν και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ιδρυτική πράξη της (από συγχώνευση των ΔΕΥΑ των Δημοτικών Ενοτήτων Χαλκίδας, Ανθηδόνας, Ληλαντίων και Νέας Αρτάκης, με....
επέκταση του αντικειμένου της και στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας) ενιαίας ΔΕΥΑ Χαλκίδέων.

Η Έλενα Βάκα ανέλαβε ήδη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ (με αντιπρόεδρο τον Κώστα Λεμπέση και μέλη τους Μπάμπη Κώσταρο, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα, Γιώργο Ψύχα, Γιάννη Λάμπρου, Γιώργο Σκουραδάκη, Τζοβάνα Γκόγκου, Χρήστο Κούκουρα και Στέλιο Μαργαρίτη).

Ενώ, ο Κώστας Ρουσόπουλος ανέλαβε ταυτόχρονα Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Διαφάνειας–Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης–Διοίκησης–Οικονομίας& Πολεοδομίας.
Είναι υπεύθυνος: α) για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.β) Για την εύρυθμη λειτουργία και εποπτεία των διοικητικών, προνοιακών , υγειονομικών,
γεωτεχνικών και οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και των ΚΕΠ.γ) για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και του Γραφείου Προγραμματισμού δ) για την εφαρμογή του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων ε) για τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης ζ) για τις πολιτογραφήσεις-ιθαγένειες αλλοδαπών η) για την τέλεση πολιτικών γάμων.
Επιπροσθέτως ο Κώστας Ρουσόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος της
Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου.