Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης 
μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και του Δήμου Σαλαμίνας.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Βασίλειος Βελέντζας, μετέβη στη.....
Σαλαμίνα, όπου μετείχε στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνια 2011».
Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι των 23 Πόλεων – Κρατών, που μετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., κλήθηκαν από το δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιάννη Τσαβαρή ,να υπογράψουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης με τον εκεί Δήμο. Κατόπιν ...

 
της ομόφωνης λήψης σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος συμμετείχε στη διαβούλευση, που έγινε από τους 23 δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, όπου ομόφωνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν από κοινού αγώνα στήριξης και ανάδειξης του πολιτισμού της Σαλαμίνας. Ακολούθως, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων.
    Ο δήμαρχος, Βασίλειος Βελέντζας, κατά το χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Σαλαμίνας για την πρόσκληση, έκανε μια ιστορική αναφορά των Ερετριείς για τη συμμετοχή στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
    Στη συνέχεια, ο δήμαρχος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς και παραβρέθηκε στη δεξίωση, που δόθηκε για τους προσκληθέντες, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
    Την επομένη, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος παραβρέθηκε στη δοξολογία και στην παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ