Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ

Επισημοποιώντας την Ημέρα για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (την 29η Σεπτεμβρίου), ο Δήμος Σαλαμίνας αδελφοποιήθηκε με το σύνολο των Δήμων των οποίων οι προγονικές πόλεις-κράτη συμμετείχαν στο συμμαχικό στόλο, μεταξύ δε ......
αυτών και με το Δήμο Χαλκιδέων.
Η πρόταση του Δήμου Σαλαμίνας έγινε αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή και την Τετάρτη & Πέμπτη, 28 & 29 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον Αναπληρωτή του, Δημήτρη Σέρρα βρέθηκε στο νησί του Σαρωνικού για την επίσημη τελετή αδελφοποίησης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ της αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων, είχε ως εξής:

«2491 χρόνια μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Συνδεδεμένοι με την ιστορία του τόπου! Κοινοί κληρονόμοι της παράδοσης του έθνους! Αδελφοποιημένοι με τον πιο επίσημο τρόπο!
2491 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες εδώ, για να τιμήσουμε τους άνδρες των 20 πεντηκοντόρων τριήρεων από την πόλη-κράτος της Χαλκίδας (την τέταρτη κατά σειρά αριθμού δύναμη του συμμαχικού στόλου) που συμμετείχαν στη ναυμαχία.
2491 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες εδώ, για να αποδοθεί στην
ιστορική/αρχαιολογική περιοχή της Αρχαίας Σαλαμίνας, ο σεβασμός που της αξίζει!
2491 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες εδώ, για να αναδειχθεί το μέγεθος της προσφοράς των Ελλήνων που προάσπισαν την ελευθερία, το πνεύμα και τον πολιτισμό τους, επιτρέποντας την κορύφωση του θαύματος της κλασσικής Ελλάδας
και κατ’ επέκταση, διασώζοντας την κοιτίδα του πνεύματος και του πολιτισμού του σημερινού δυτικού κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε!
2491 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες εδώ, για να επανεπιβεβαιώσουμε το πρόσωπο και της σύγχρονης Ελλάδας, που οφείλει να αντιστέκεται, να μην υποτάσσεται «άνευ όρων», να μην παραχωρεί «γη και ύδωρ» στον όποιον και κάθε τύπου κατακτητή.