Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δημιουργία ιστοσελίδας όπου θα ανακοινώνονται τα νέα του συλλόγου και θα δίνεται βήμα για όλους τους συναδέλφους να γράψουν τη γνώμη τους (μέσω ενός φόρουμ ή με σχόλια στις αναρτήσεις). Το κόστος θα είναι πολύ μικρόενώ την κατασκευή μπορεί να την ....
αναλάβει εθελοντικά ομάδα εκπ/κών. Τελικά θα υπάρξει και οικονομία αφού φαξ θα στέλνονται μόνο στα σχολεία που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Μείωση συνδρομής στο ελάχιστο. Δημιουργία απεργιακού ταμείου.
Προσπάθεια μετεγκατάστασης των γραφείων του Συλλόγου σε σχολικό χώρο – με ελάχιστα πάγια έξοδα.
Διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου με αναλυτική δημοσιοποίηση (στην ιστοσελίδα) των εξόδων και των εσόδων.
Υποχρεωτική/ τακτική ενημέρωση από τους συνδικαλιστές,  μέσω της ιστοσελίδας και με ηλεκτρονική αλληλογραφία, για κάθε θέμα του Συλλόγου και  για το πώς αξιοποιούν τις ώρες που απαλλάσσονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
Αποστολή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου για τις πιθανές μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απαξίωση των απεργιών βαρύνει τη ΔΟΕ και οφείλουμε να όλοι μας να αναδείξουμε την άποψη των εκπαιδευτικών.
Αλλαγή καταστατικού για να γίνεται συνέλευση με το 1/10 των μελών του Συλλόγου λόγω ειδικών συνθηκών (αποστάσεων κ.ά.). Δεν γίνεται να εκπροσωπούμαστε κάθε φορά μόνο από τον εκάστοτε Πρόεδρο που δεν μεταφέρει ποτέ αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.
Αλλαγή καταστατικού για την μετονομασία του Συλλόγου σε Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας.
Οι   συνάδελφοι σε θέσεις διοίκησης, για ηθικούς λόγους, να παραιτούνται από το Δ.Σ. υπέρ των υπολοίπων συνυποψήφιων τους.
Οι συνδικαλιστές να μην είναι δυνατόν να γίνονται μέλη υπηρεσιακών συμβουλίων.
Συνεργασία με επαγγελματικούς συλλόγους (π.χ. οδοντιατρικός σύλλογος) στη προσπάθεια δημιουργίας δικτύων αλληλεγγύης για τους μαθητές μας και για μας τους ίδιους.
Δημιουργία ομάδων συνεργασίας εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαιδευτικού έργου.
Δυναμική παρουσία του Συλλόγου σε Συνέδρια, ημερίδες κ.ά. υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των μελών του.
Πραγματοποίηση εκδηλώσεων με ουσιαστικό (και εκπαιδευτικό) περιεχόμενο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποτελεί κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να περάσει στο Σύλλογο διδασκόντων και όχι στους Διευθυντές. Τα σχολεία δεν ανήκουν στους Διευθυντές τους.
Στενή συνεργασία με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας.

Η ομάδα του Τελευταίου Θρανίου υπόσχεται την εναλλαγή των όσων εκλέξει στο Δ.Σ. ανά εξάμηνο.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Σε νέα δραματική μείωση των δαπανών για την παιδεία προχωρά το μαύρο μέτωπο της τρικομματικής συμμαχίας (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει 1.747.780.000 ευρώ και είναι μειωμένος κατά 143.280.528 ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2011 που ήταν ήδη σημαντικά πετσοκομμένος σε σχέση με το 2010. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα κονδύλια που προϋπολογίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα 1.744.915.000 ευρώ αφορούν μισθούς και συντάξεις. Και αυτό το ποσό είναι μειωμένο από τον περσινό προϋπολογισμό κατά 128.974.757 ευρώ, πράγμα που αντανακλά στις νέες μειωμένες αποδοχές των εκπαιδευτικών αλλά και σε λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. (από άρθρο του Χ. Κάτσικα). Οι μέρες που θα έρθουν είναι βέβαιο ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολες.  Μέχρι πότε θα μένουμε έξω από τα πράγματα; Μέχρι πότε θα αποφασίζουν άλλοι για μας; Στα πόσα ελάχιστα πια € μισθού θα βγούμε όλοι να φωνάξουμε;

Στις εκλογές της 23ης  Νοεμβρίου 2011, πηγαίνουμε να ψηφίσουμε!  Δεν περισσεύει κανείς. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ