Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία στην Εύβοια, Γιώργος Καπετάνιος, παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρη Πολλάλη του Real FM

Ερωτηθείς από την κ. Μ. Πολλάλη σχετικά με τις εξαγγελίες των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά, ο Γιώργος Καπετάνιος δήλωσε «πιστεύω ότι ...
παρά την κρίση που έχουν περάσει τα δύο μεγάλα κόμματα, δεν έχουν βάλει μυαλό, τάζουν τα πάντα προς όλους και για όλους, δηλαδή είναι και παραμένουν αδιόρθωτοι… …η Δημοκρατική Συμμαχία επιμένει στο αυτονόητο, στην πραγματικότητα και την αλήθεια, γιατί από αυτά έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα και αυτό λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή».

Στην ερώτηση του Κ. Χαρδαβέλλα ποιόν θα στήριζε η Δημοκρατική Συμμαχία μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Γιώργος Καπετάνιος απάντησε «η Δημοκρατική Συμμαχία ως υπεύθυνο ευρωπαϊκό κόμμα θα στήριζε μια κυβέρνηση η οποία θα ήταν βιώσιμη και θα αποτελείτο από υγιή κομμάτια της πολιτική σκηνής και πιστεύω ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα θα χωρούσαν σε αυτό ή και κάποιο άλλο κόμμα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σταθερότητα σε αυτά που πιστεύει και σε αυτά που κάνει».

Για την πιθανή συνεργασία των κυρίων Τσίπρα και Καμένου σχολίασε «οι προτάσεις αυτές είναι φωτοβολίδες, λέγονται για να λέγονται, και εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς, και δεν απευθύνονται σε κανέναν που γνωρίζει την πραγματικότητα.  Δεν μπορεί παράλληλα να είσαι και να μην είσαι στην Ευρώπη, να είσαι και να μην είσαι στο Ευρώ... αυτά είναι πράγματα που δεν λέγονται… …οι ιδεολογίες του κυρίου Καμένου με του κυρίου Τσίπρα απέχουν παρασάγγας, δεν υπάρχει κοινή προέλευση ή κοινή στόχευση και όλα αυτά λέγονται, ώστε να παρουσιάζονται ως δήθεν εναλλακτική επιλογή».

Το σύνολο της συνέντευξης του Γιώργου Καπετάνιου στην ιστοσελίδα www.gkapetanios.com