Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εκλογές της 6ης Μαΐου, μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα



Άρθρο του Τάσου Γέραλη
Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»
 
Η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ» αποτελεί μια νέα Εθνική και Κοινωνική πραγματικότητα. Τα μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε εγείρουν εθνικά, πολιτικά, Κοινωνικά και επιστημονικά ερωτήματα για την δυνατότητά τους να πετύχουν την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, καθώς εντείνουν την ύφεση, οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού βάζοντας σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και ....
οδηγούν την οικονομία στα βράχια.
Παράλληλα στερούν από τη χώρα τη δυνατότητα να ελέγξει και να οδηγήσει την ανάπτυξή της, αφού αφαιρούν τον έλεγχο στρατηγικών τομέων ανάπτυξης της χώρας και μεταβιβάζουν αυτή την εξουσία, σε κέντρα εκτός της Ελλάδας, θέτοντας έτσι ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας.
Ο Ελληνικός Λαός έχει αντιληφθεί πως το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπόρεσαν να παράσχουν στον Ελληνικό λαό στην κρίσιμη στιγμή, ούτε ένα σοβαρό σχέδιο διάσωσης και ανασυγκρότησης της χώρας. Η πλειοψηφία των Ελληνίδων και Ελλήνων πιστεύουν, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το «Μνημόνιο ΙΙ». Η χώρα οδηγήθηκε σε απώλεια Εθνικής κυριαρχίας, αφού δεν διαπραγματεύτηκαν, αποτελεσματικά, πολύ δε περισσότερο φοβάται, ότι τα πράγματα οδηγήθηκαν σκόπιμα (;) να φθάσουν εδώ που έφθασαν.
Η κρίση στην χώρα αποκάλυψε, επίσης την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να λειτουργήσει αποτελεσματικά, να σεβαστεί και να υπερασπιστεί το Κοινοτικό κεκτημένο. Όπως επίσης και των διάτρητων συνθηκών που την ίδρυσαν και την καθιστούν έρμαιο των αγορών.
Οι πολιτικές «ηγεσίες» της Ε.Ε επέτρεψαν και πολλές φορές εξέθρεψαν να αναπτυχθεί ένας επικίνδυνος για την Ευρωπαϊκή προοπτική λαϊκίστικος ανθελληνισμός που θυμίζει έντονα άλλες εποχές. Το ευρωπαϊκό σχέδιο που έχουμε ως χώρα αποδεχθεί, οδηγεί στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, οδηγεί τα μεσαία και λαϊκά κοινωνικά στρώματα σε εξαθλίωση και τη χώρας σε δορυφοροποίηση από τις ηγέτιδες δυνάμεις της ευρωζώνης.
Η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Ελληνική Κοινωνία είναι οριακή. Είναι στα πρόθυρα της έκρηξης, αν και οι πολίτες επιδεικνύουν πρωτοφανή στωικότητα και υπομονή, τόσο για την κατάσταση που βιώνουν, όσο και για την αθλιότητα όσο και για την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν σε βάρος της, οι μηχανισμοί που καλλιεργούν ανοχές με στόχο την βίαιη κατανομή του εισοδήματος.
Κανένας άλλος λαός δεν θα άντεχε την τόσο μεγάλη ψυχολογική βία που του ασκείται τα τελευταία χρόνια. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το εκατομμύριο, οι άστεγοι είναι χιλιάδες, οι αυτοκτονίες αυξάνουν εκθετικά, τα ναρκωτικά θερίζουν, το υπαρκτό Κοινωνικό κράτος ξεθεμελιώνεται, οι χρεοκοπίες είναι συνεχείς, οι νέοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι νέοι εθνικοί στόχοι εν’ όψη των εκλογών της 6ης Μαΐου
Πρώτος εθνικός στόχος, δεδομένης της πραγματικότητας του «Μνημονίου-ΙΙ», πρέπει να είναι η νίκη του λαού απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και των άλλων Ευρωπαϊκών λαών. Είναι τραγικό οι Γάλλοι να ψηφίζουν για τους Έλληνες και την ίδια ώρα να υπάρχουν Έλληνες που επικροτούν τις δυνάμεις στη χώρα που επέβαλλα και στηρίζουν το Μνημόνιο.
Δεύτερος εθνικός στόχος είναι να μη χαθεί καμία νέα γενιά στο βωμό του χρέους και της «ανταγωνιστικότητας». Η Κοινωνική συνοχή και κυρίως η σωτηρία της νεολαίας είναι το μεγάλο στοίχημα.
Τρίτος εθνικός στόχος να υπάρξει αμετάκλητη νομοθετική εγγύηση των λαϊκών συμφερόντων και του Κοινωνικού κεκτημένου .
Τέταρτος στόχος είναι να οργανωθεί το κράτος και η Κοινωνία, μέσα από την Κοινωνική δράση, το ζωντανό παράδειγμα και την «ανακάλυψη» την αλληλεγγύη και την αποδοχή του διπλανού.

Τα νέα πολιτικά εργαλεία της νέας εποχής που ανατέλλει ..
Η νέα εποχή που θα κληθούμε με την βούληση της Ελληνικής Κοινωνίας να υπηρετήσουμε μετά της εκλογές πρέπει να στηριχθεί σε νέα πολιτικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στην Κοινωνία να επιστρέψει στην πολιτική και έτσι να διασφαλισθεί η δημοκρατία που αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους.
Η ψήφος μας πρέπει να έχει παραλήπτες το κόμμα εκείνο που έχει διαμορφώσει ένα «κυβερνητικό» σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας και Κοινωνικής Συμφωνίας με άξονες την διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής.
Το σχέδιο αυτό θα είναι στην ουσία μια νέα πλατφόρμα για το κράτος, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, το δημόσιο χώρο, τις εξωτερικές σχέσεις και την εθνική άμυνα, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, θα επιμερίζει δίκαια τα βάρη και τα οφέλη στη κοινωνία και θα αποτελέσει την νέα «Κοινωνική Συμφωνία» ανασυγκρότησης και θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, για την παιδεία, για την καινοτομία, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες, για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος για τη δικαιοσύνη, για την ανασύσταση των δεσμών με την ομογένεια, για αμυντική ετοιμότητα, την ενεργή διπλωματία, τον καθορισμό τον ΑΟΖ, την ανάπτυξη των δημιουργικών βιομηχανιών, της πολιτιστικής και της κοινωνικής οικονομίας.

Το νόημα των εκλογών.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπούν σε ψήφο που θα επιφέρει «Το πλύσιμο των χεριών» στην εξουσία, γιατί τότε με την ψήφο μας θα δώσουμε την ευκαιρία στους υπαίτιους που οδήγησαν την Ελληνική Κοινωνία στην κρίση, να αθωώσουν τον ένοχο εαυτό τους και να καταδικάσουν τον αθώο Ελληνικό Λαό. Θα κριθεί αν επιτρέψουμε εμείς να συνεχιστεί η «Πιλάτια» ηθική της εξουσίας που ζητά τίτλους αθωότητας για τον εαυτό της, όταν με μια τέλεια ηθική απουσία κάνει στην κοινωνία το μέγιστο κακό.
Με την ψήφο μας, την Κυριακή 6 Μαΐου θα πρέπει να υπερασπιστούμε την τιμή και την πεποίθηση μας, χωρίς συμβιβασμούς που μειώνουν την ηθική αντίσταση και νοθεύουν την προσωπικότητα μας.
Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να είναι ψήφος οργής και διαμαρτυρίας. Οι εκλογές αυτές έχουν το νόημα της αποκατάστασης της αξιοπρέπειας και της τιμής της Ελληνίδας και του Έλληνα. Η ψήφος μας έχει το νόημα και τη δικαίωση. Είναι ψήφος μνήμης για την Ελλάδα για τον άνθρωπο, είναι ψήφος χρέους. Είναι ψήφος για τις ωραίες ιδεολογίες της ομορφιάς της δημιουργίας και της αλληλεγγύης που δεν ηττήθηκαν αλλά προδόθηκαν από τους κυβερνώντες. Είναι ψήφος για να μπορέσει η νέα γενιά να τολμήσει να ονειρευτεί να παλέψει.
Με την ψήφο μας, την Κυριακή 6 Μαΐου θα θέσουμε μια νέα αρχή στην οποία θα προβάλουμε και θα ενισχύσουμε τις Νέες πολιτικές προοδευτικές δυνάμεις της Κοινωνίας.
Ψηφίζουμε για «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» που θα στηρίξει τη συνύπαρξη στην αρμονία, στην κοινότητα δουλειάς και απολαβής, στην ελευθερία του ανθρώπου και αλληλεγγύη, γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να μείνουμε άνθρωποι.