Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υπόθεση Κατίδη


Στην Αθήνα επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος αφού έμεινε για ημέρες στην Ιταλία για προσωπικούς του λόγους, ετοιμάζεται σήμερα Πέμπτη (15:00) να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την τιμωρία του να είναι δεδομένη, ενώ και στην ΑΕΚ θεωρούν ότι η ομάδα δεν κινδυνεύει με κυρώσεις για τον φασιστικό χαιρετισμό του αθλητή.
Ο Κατίδης θ΄απολογηθεί αυτοπροσώπως, ενώ τις ....

τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου, προκειμένου να χαράξουν την υπερασπιστική του γραμμή.
Ο παίκτης αναμένεται να υποστηρίξει λίγο-πολύ όσα είχε πει και μετά τον αγώνα, αποδίδοντας την κίνησή του σε άγνοια και ξεκαθαρίζοντας πως δεν επρόκειτο για κίνηση με ιδεολογικό υπόβαθρο ή πολιτικές προεκτάσεις.

Η τιμωρία του, ωστόσο, θεωρείται δεδομένη, αφού βάσει του κώδικα απειλείται με αποκλεισμό τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών.

Την ίδια ώρα θα απολογηθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ, που θεωρητικά αντιμετωπίζει κίνδυνο προστίμου ή ακόμη και να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας έπειτα από επαφές που είχαν με νομικούς είναι βέβαιοι πως δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας της ομάδας.

Άλλωστε δεν προκύπτει από πουθενά ευθύνη της ΠΑΕ για τη συμπεριφορά του Κατίδη και είναι σαφές πως επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, του οποίου έχει ήδη επιληφθεί η διοίκηση της ομάδας τιμωρώντας τον ποδοσφαιριστή.