Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης
Πολτισμου & Περιβάλλοντος Χαλκίδας
(Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία, με τις Δημιουργίες Α.Μ.Κ.Ε θα ανεβάσουν την τραγωδία «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και....
ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο ''Παπαδημητρίου''.
Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ΔΟΑΠΠΕΧ, που οφείλεται στη συνεισφορά της Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΠΑΠ.


Συντελεστές της παράστασης…
Η μετάφραση είναι της Νίκης Τατάκη, η σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η μουσική του Γιάννη Σφυρή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Τατάκη, η κίνηση χορού του Γιώργου Περπινιά και της Μαριάννας Πανταζή, οι κατασκευές της Στεφανίας Βάρδα.
Παίζουν: Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Περπινιάς, Μάρθα Μανέτα, Κυριάκος Χατζημιχάλης,Φάνης Μαλάμος, Ανθή Κυπρίδου, Μαριάννα Πανταζή, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Στεφανία Βάρδα, Αγγελίνα Μπάση, Πηνελόπη Μπέτσιου και τα παιδιά Βαγγέλης Βασιλάκης, Έστερ Καραχάλιου.


Λίγα λόγια για το έργο…
Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά και προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
Ο ποιητής απεικονίζει άριστα σε τι βαθμό μανίας και αγριότητας μπορεί να φθάσει η απατημένη σύζυγος και σε πόση παραφροσύνη από τη συζυγική απάτη….