Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Άγγελος Σμπιλίρης

Άγγελος Σμπιλίρης 29/8/2013
Πρόεδρος Α. Ο. Τραχηλίου
Αντιπρόεδρος Σωματείου
Επιτροπής Αγώνα Οχτώ Χωριών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διάβασα εγώ και οι συγχωριανοί μου Τραχηλιάτες, καθώς και οι πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, το δελτίο τύπου του κ. Θωμά για την συγκέντρωση στο Τραχήλι.
Το Τραχήλι που ήταν ο σκληρός πυρήνας της αντίδρασης κατά του κ. Θωμά στα καταστροφικά σχέδιά του για την περιοχή.
Στο Τραχήλι που ο κ. Θωμάς σαν Δήμαρχος κανένα έργο δεν εκτέλεσε (όπως γραπτά είχε δεσμευτεί) θεωρώντας σαν έργα πνοής στο χωριό τον καθαρισμό των χόρτων στο Σχολείο και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Την βασική ανταποδοτική του ....
υποχρέωση δηλαδή προς τους πολίτες. Που προσπάθησε να περάσει θρασύτατα το έργο του γηπέδου όπου τα παιδιά της ομάδας μας βρήκαν «στέγη», σαν δικό του ενώ είναι έργο της Αντιπεριφέρειας όπως και η οδική παράκαμψη των Παραμεριτών.
Ένας ανύπαρκτος, πολιτικά εμπαθής και προκλητικός Δήμαρχος που στηριζόμενος σε ελάχιστες πολιτικές μαριονέτες, ανεπιθύμητος πλέον στο χωριό (όπως και τα αναρτημένα πανώ έγραφαν), προσπάθησε εκλιπαρώντας και συνοδευόμενος από κουστωδία προστασίας Κυμέων και διαφόρων κλακαδόρων, να υπερνικήσει τον φόβο που τον διακατείχε, απ όσα είχε πράξει εναντίον του χωριού.
Φόβος ο οποίος θα διαπιστωνόταν στην πράξη για άλλη μια φορά, αν οι Τραχηλιάτες είχαν προβλέψει το εκ των υστέρων δελτίο τύπου του, της εμπαθούς μαύρης προπαγάνδας και πλήρους διαστρέβλωσης της αλήθειας.
Είναι λυπηρό πράγματι ο Δήμαρχος του τόπου σου, να έχει «ταλέντο» μόνο στις ύβρεις και τις συκοφαντίες, στα ψέματα και τις προσβολές προσώπων, και στην έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικού στρώματος.
Αυτός λοιπόν, ο ανύπαρκτος πολιτικά και αναπτυξιακά Δήμαρχος, ο φερόμενος και ως με παράνομες πράξεις ενταφιαστής του περιβάλλοντος και της περιοχής μας, μου αφιέρωσε ένα ολόκληρο δελτίο τύπου μαύρης προπαγάνδας και ποινικά κολάσιμων συνειδητών ανακριβειών με στόχο όχι μόνο να με συκοφαντήσει προσωπικά αλλά και να σπάσει την ενότητα και την ομοψυχία του χωριού μας.
Αυτός λοιπόν ο ανύπαρκτος Δήμαρχος νομίζει ότι απέναντί του πρέπει να έχει μόνο πολιτικούς υποτακτικούς και όχι πολίτες που παλεύουν για τα συμφέροντα του χωριού και της περιοχής τους, και που μπορούν να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη , περήφανη και τίμια άποψη.
Όταν λοιπόν, με την επί χρόνια ιδιότητα του Προέδρου του Α. Ο. Τραχηλίου αλλά και Αντιπροέδρου του Σωματείου της Επιτροπής Αγώνα (εκλεγμένος με τον μεγαλύτερο αριθμό προτιμήσεων), του έθεσα μια σειρά από ερωτήματα δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα. Όταν του ζήτησα να συζητηθεί πρώτα το θέμα των σκουπιδιών και όχι στο τέλος (για να μην την κάνει να φύγει όπως συνηθίζει) δε το δεχόταν.
Όταν του θύμισα τις παράνομες πράξεις και τα Δικαστήρια που έρχονται, τονίζοντας ότι ο Αντιδήμαρχός του κ. Κιούσης ως υπάλληλος Δασαρχείου αγόραζε και δώριζε Δημόσιες εκτάσεις μαζί με τον ίδιο, με στόχο εγκαταστάσεις που δεν συζήτησε ποτέ μαζί μας, κοκκίνιζε και «ίδρωνε».
Όταν του απέδειξα ότι στο χωριό δεν είχε κάνει κανένα έργο (δείχνοντάς του το ίδιο το προεκλογικό του πρόγραμμα) τότε ο ως συνήθως πολιτικά «τσάμπα νταής» βρήκε πράγματι τον «εαυτό» του.
Μπροστά σε πολλούς συγχωριανούς μου άρχισε να με αποκαλεί κακομοίρη, ανθρωπάκι, αδελφούλα πουτ…τσα και άλλα κοσμητικά επίθετα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.
Μάλιστα, συγγενής μου αποπειράθηκε αγανακτισμένος γι’ αυτά που άκουγε να χειροδικήσει μαζί του, κάτι που απετράπη με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.
Στο τέλος δε, το στημένο σχέδιο της μαύρης προπαγάνδας ήταν να με εμπλέξει σε ανύπαρκτες συζητήσεις και συμφωνίες με πρόσωπα που ούτε γνωρίζω (Κυμαίοι), ούτε βέβαια με γνωρίζουν.
Στόχος του η προσωπική προσβολή, σπίλωση και κατασυκοφάντηση μου, αλλά και η διαίρεση του μεγάλου και ενωτικού κινήματός μας.
Κε Θωμά, ανύπαρκτε Δήμαρχε, όλη η περιοχή γνωρίζει το ποιόν και την ιστορική διαδρομή του Άγγελου του Σμπιλίρη. Δεν χρειαζόντουσαν οι Κυμαίοι που κουβάλησες ,να παραβιάσουν ανοιχτές πόρτες και να γίνουν κήρυκες συκοφάντησης.
Κε Θωμά, ανύπαρκτε Δήμαρχε, δεν σου απάντησα στις ντροπιαστικές και ρατσιστικές σου εκφράσεις γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί οι πολίτες συμπεριφέρονται στη πράξη ,πιο κόσμια από έναν Δήμαρχο, που δεν τιμά το αξίωμα του.
Για άλλη μια φορά, φάνηκε ότι είσαι οριστικά ανεπιθύμητος απ’ την συντριπτική πλειοψηφία των Τραχηλιατών.
Για άλλη μια φορά απέτυχες ,άσχετα αν προσπαθείς να παραπληροφορήσεις τους πολίτες του Δήμου μας και της Ευβοίας.
Ανύπαρκτε Δήμαρχε, γι’ αυτά όμως που εκστόμισες και για τα συκοφαντικά σενάρια της ανύπαρκτης εμπλοκής μου στα καταστροφικά για το τόπο σχέδιά σου, θα πρέπει να λογοδοτήσεις .
Και εδώ δεν φτάνει η πολιτική καταδίκη όλου του χωριού, προς το πρόσωπο σου.
Σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, ένας είναι ο δρόμος. Αυτός της Δικαιοσύνης. Για όποιον σέβεται τη τιμή και την υπόληψή του, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Και εγώ επιθυμώ να συγκαταλέγομαι σ’ αυτούς. Στους συντριπτικά πολλούς , Δήμαρχε της διαστρέβλωσης και της υποβάθμισης της Δημοκρατικής συμμετοχής των απόψεων και των θέσεων των πολιτών!

ΥΓ. Ας γνωρίζουν όλοι οι συγχωριανοί μου και οι πολίτες της περιοχής, πως πραγματικά νιώθω οργή και ντροπή αλλά είμαι υποχρεωμένος να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα οι συκοφάντες μου απέδωσαν.
Ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής μαύρης προπαγάνδας και του εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής στον τόπο μας που απ’ ό,τι φαίνεται έχει ονοματεπώνυμο.
Γι’ αυτό θα υποχρεωθούν να «μαζευτούν» και να «μαζέψουν» τις συκοφαντίες τους. Φτάνει πια με τους κάθε λογής σκηνοθέτες της συκοφαντίας και της προσβολής κάθε ανεξάρτητου πολίτη.

Άγγελος Σμπιλίρης