Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αφιερωμένο στο παπαγαλάκι που το λένε Σταμάτη....Πάρε να έχεις....

Αγαπητό παπαγαλάκι διάβασε τι έλεγε ο δήμαρχος πριν ένα χρόνο για τα μέλη μιας άλλης επιτροπης αγώνα, αυτής των Κριεζών και να μας πεις πόσο βαθμολογείς την κωλοτούμπα του!!

Δελτίο τύπου δημου Κύμης Αλιβερίου

Ανακρίβειες , λάσπη και έκνομες ενέργειες η προσφορά της «επιτροπής αγώνα των Κριεζών»

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τρομοκρατούν και συκοφαντούν για να κρατήσουν τον έλεγχο όσων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν

Ναρκοθετούν την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας 
Ενώ η διαβούλευση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου συνεχίζεται, αρχίζει πλέον να γίνεται ευρύτερα αντιληπτό το ....
σαμποτάζ που από την πρώτη στιγμή αυτή η διαβούλευση δέχεται και ταυτόχρονα ένα τραγικό παρασκήνιο αποκαλύπτεται.  Η συμπεριφορά της «επιτροπής αγώνα των Κριεζών», με ψεύδη  και συκοφαντίες μέσα από βίντεο και ανακοινώσεις  που ουδόλως προάγουν το  διάλογο, υπερβαίνει πλέον κάθε όριο υποκρισίας και διαβολής.  Οι διακινητές όλων αυτών, ενώ θα έπρεπε από τους πρώτους να συμβάλλουν στην διαβούλευση και στο διάλογο,   με παρεμβάσεις, προτάσεις  και διορθώσεις ώστε να γίνουν τα κατά τη γνώμη τους σωστά, δυστυχώς αναλώνονται σε ψεύδη,  συκοφαντίες και παραβατική συμπεριφορά.Δηλώνουν : «λέμε ναι στη διαχείριση των σκουπιδιών». Στην πράξη όμως απαγορεύουν την ενημέρωση των κατοίκων των Κριεζών και όχι μόνο. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό του Δημαρχιακού καταστήματος στα Κριεζά όταν η Δημοτική Αρχή πήγε να ενημερώσει τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι τα Κριεζά είναι η μόνη τοπική κοινότητα στην οποία  δεν έγινε  ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων, όπως έγινε και στο Αυλωνάρι και στο Πυργί.Παραποιούν στοιχεία και δεδομένα, παραπληροφορούν και  παραπλανούν, με στόχο να δημιουργήσουν σύγχυση και να αυξήσουν  την  αγωνία των κατοίκων, που υποτίθεται πως εκπροσωπούν! Από τις κορυφαίες εκδηλώσεις παραπληροφόρησης της επιτροπής είναι η ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο,  στο οποίο, όπως σχολιάστηκε από ουδέτερους παρατηρητές στα site, απεικονίζεται  σε ένα βαθμό η σημερινή κατάσταση της χωματερής των Κριεζών και όχι αυτό που προβλέπει η μελέτη να γίνει.  Αυτό που προβλέπει η μελέτη να γίνει είναι μία κλειστή μονάδα ανακύκλωσης που δεν θα θάβεται ούτε ένα κιλό σκουπίδι και δεν θα υπάρχει καμία  περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επίσης   ποτέ   δεν ειπώθηκε από την Δημοτική Αρχή  ότι θα δημιουργηθούν 300 θέσεις εργασίας.  Αναφέρεται πάντα αυτό που προβλέπει και αναγράφεται στη μελέτη. Δηλαδή 12-15 νέες θέσεις εργασίας.
Συκοφαντούν με γραπτά κείμενα και εκφράσεις του «πόσα θα τσεπώσετε κύριοι» και «Κύριε Δήμαρχε και Σία ΕΕ», προσβάλλοντας αναπόδεικτα και βάναυσα κάθε θεσμό (το Δήμο, την Περιφέρεια και το Υπουργείο!!).  Ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο ανοχής. Η παρούσα όμως  Δημοτική Αρχή έχει  ψηλά το κεφάλι και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Εκ των πραγμάτων υποχρεούται  και της επιβάλλεται να ακολουθήσει τον  δρόμο  της δικαιοσύνης.  Τον ίδιο δρόμο που θα ακολουθήσουν και οι απρόκλητες επιθέσεις, ιδιαίτερα εναντίον  γυναικών Δημοτικών Συμβούλων, από συγκεκριμένα μέλη της εν λόγω «επιτροπής»  κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/7/2012 στο Αλιβέρι.  Παραγνωρίζουν και αποκρύπτουν σκόπιμα  πως  με ενέργειες αυτής της Δημοτικής Αρχής έχουν  ήδη λυθεί αλλά και δρομολογηθεί προς επίλυση, χρόνια προβλήματα της περιοχής. Ότι με έργα έχει αρχίσει να  αναβαθμίζεται το περιβάλλον σε όλο τον Δήμο.
  • Με χρήματα του Δήμου άρχισε η  ανακύκλωση στο Δήμο μας , που μέσα σε 3,5 μόνο μήνες αποδίδει τεράστιους καρπούς.       
  • Η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίχως να έχει καμιά σχέση με το παρελθόν.
  • Εξασφαλίστηκαν χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση όλων των χωματερών του Δήμου μας.
Ειδικά στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων :
  •  Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό των Αγ. Αποστόλων με τα λύματα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Συμφωνήθηκε η αγορά οικοπέδου που θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός των Αγ. Αποστόλων. Αναμένεται η έγκριση της Περιφέρειας και αμέσως μετά θα υπογραφούν τα συμβόλαια. Ενώ έχει ήδη  εξασφαλιστεί χρηματοδότηση της κατασκευής του.
  •  Με συντονισμένες προσπάθειες, κατάφερε να περιορίσει δραστικά την μάστιγα των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή. 
Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι ενοχλούνται με τις αποφασιστικές και αποτελεσματικές ενέργειες αυτής της Δημοτικής Αρχής που μοναδικό στόχο έχουν την επίλυση του μεγάλου θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας, ώστε να μη χαθεί κι αυτή η τελευταία ευκαιρία. Για να μην αναγκαστούμε στο τέλος να τα μεταφέρουμε στη Θήβα, (στην ουσία σε χέρια ιδιωτών}, και να μας στοιχίζουν «ο κούκος αηδόνι»   Ήδη εξασφαλιστήκαν οι πόροι που απαιτούνται, (της τάξεως των 5.000.000€), για το σκοπό αυτό. Αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία και η επιβράβευση των προσπαθειών του Δημάρχου τον τελευταίο ενάμιση χρόνου.  Η  διαβούλευση όμως συνεχίζεται  στον καθορισμένο χρόνο. Στο τέλος   θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις για να  δοθεί η οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε στο Δήμο μας. «Ευχής έργον» να βρεθούν λύσεις κοινής αποδοχής και αυτό προσπαθεί και επιδιώκει  συνεχώς η Δημοτική αρχή, με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.  Ας προσπαθήσει επιτέλους  γι αυτό και η «επιτροπή αγώνα».Καλούμε και πάλι όλους τους κατοίκους και τους φορείς να συμμετέχουν στο διάλογο. Βάζοντας  ένα μεγάλο STOP στην παραπληροφόρηση και στην φίμωση τους