Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ



Σάββατο 5 Οκτώβρη
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Στην Χαλκίδα πλατεία Αγοράς 11 το πρωί


Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.
ΟΛΟΙ εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες
τη μέρα εκείνη να συμμετέχουμε χωρίς δισταγμό.


Τώρα είναι ανάγκη να σηκώσουν ανάστημα οι εργάτες και ο λαός.
Εμπρός, στον δρόμο που καλεί το Π.Α.ΜΕ.. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Η χώρα μας έχει τεράστιο πλούτο που είτε δεν αξιοποιείται, είτε δεν αξιοποιείται προς όφελός μας.
Παραγωγή για το λαό μπορεί να γίνει μόνο από την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, που θα....
μπορεί με κεντρικό σχεδιασμό να αξιοποιήσει τον πλούτο της χώρας μας. Θα μπορεί να κατανείμει το εργατικό δυναμικό έτσι ώστε να μην υπάρχει άνεργος.
Σε αυτήν την εξουσία κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι εργάτες και ο λαός με τις συνελεύσεις τους, τους αντιπροσώπους τους που δεν θα έχουν προνόμια.
Δεν θα είμαστε απομονωμένοι από άλλες χώρες αλλά αντίθετα η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ θα βοηθήσει το ταξικό κίνημα και αλλού. Άλλωστε οι λαοί σε όλες τις χώρες στενάζουν.
Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολος δρόμος. Όμως ο «εύκολος» οδηγεί σε πείνα, εξαθλίωση και σκλαβιά. Στο κάτω – κάτω ας κάνουμε την αρχή που σημαίνει πρώτα και κύρια να αναδεικνύουμε ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Βήμα το βήμα να οργανωνόμαστε καλύτερα, για να πετυχαίνουμε περισσότερα μέχρι να φτάσουμε στην ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Να δίνουμε τη μάχη για το καθημερινό και την ίδια στιγμή με ταξική ενότητα, να συγκεντρώνουμε δυνάμεις. Κύρια μορφή οργάνωσης να είναι η συνέλευση.
Να ξεμπροστιάζουμε όσους καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρχει άλλη λύση.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΟΛΟΙ, ακόμα και αυτοί που έχουν μεγάλες ευθύνες για το σήμερα νιώθουν την αγανάκτησή μας. Τώρα εμφανίζονται συμπαραστάτες στους αγώνες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!
Γνωρίζουν ότι η παραγωγή είτε θα γίνεται για το κέρδος, είτε για τις ανθρώπινες ανάγκες. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει παράδειγμα πουθενά στον κόσμο.
Συνεχίζουν να στηρίζουν την ελεύθερη οικονομία, την ανταγωνιστικότατα, την κερδοφορία. Το πρόβλημα λένε, είναι οι κακοί επιχειρηματίες, η κακή διαχείριση, η ανικανότητα. Δείχνουν την αλλαγή κυβέρνησης ως λύση για τα προβλήματα.
Παίζουν με τις αγωνίες των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν καθημερινά την εξαθλίωση. Θέλουν να τους κρατάνε σε «αναμονή» εξυπηρετώντας πολιτικά παιχνίδια.
Εμφανίζονται «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» υπερασπιστές των συμφερόντων μας. Βουλευτές, Δημοτικοί, Περιφερειακοί, μαζί και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Ειδικά ο τελευταίος που στην περιοχή μας το ρυθμό δίνει η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προβάλει ως στόχο του συνδικαλιστικού κινήματος για τη λύση των προβλημάτων μας την αλλαγή κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Μετά την εκλογή νέων κυβερνήσεων ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός αυτήν την γραμμή είχε. Με αυτόν τον τρόπο χάνονταν πολύτιμος χρόνος και τρέφονταν αυταπάτες σε όσους εργαζόμενους επηρέαζαν. Σήμερα η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για μία ακόμη φορά μιλάει για κυβερνητική ανατροπή που θα λύσει προβλήματα. Για μία ακόμη φορά θα πει: Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν!!!
Αυτός ο στόχος είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που ζητούν να πάρουν μέρος στην διαχείριση. Τον ίδιο στόχο στηρίζουν τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, ΟΤΑ κ.τ.λ..

Στις σημερινές εξελίξεις είναι ανάγκη τα πρωτοβάθμια σωματεία να σηκώσουν το βάρος της οργάνωσης, της διαφώτισης και της κινητοποίησης. Όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι ανάγκη οι εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην υπάρχει σωματείο που υπογράφει μείωση, 2-3-4ημερα, άτοκα δάνεια ή εργασιακή ειρήνη. Να μην υπάρχει σωματείο που μετατρέπει απόφαση παραπάνω συνδικαλιστικού οργάνου μειώνοντάς τη (24ωρη ► 2ωρη).

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 5/10 11πμ πλατεία Αγοράς
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
, ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ