Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

«Εχω δρόμο μπροστά μου»

Ο Κατσουράνης δηλώνει... μικρός ακόμα!

Ο Κατσουράνης δηλώνει... μικρός ακόμα!
O Κώστας Κατσουράνης, φέρνοντας ως παράδειγμα τον -36άρη πια- Γιώργο Καραγκούνη, ξεκαθάρισε πως «...έχω δρόμο μπροστά μου. Είμαι μόνο 34». Όσο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας τόνισε: «Κι εκεί θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να περάσουμε από τον όμιλο».
Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνούς ....άσου στα «Σπορ του Βορρά»:

Για τη ρεβάνς με τη Ρουμανία την έζησε έντονα εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού ήταν τιμωρημένος: «Δεν ήταν εύκολο να βλέπω το ματς εκτός αγωνιστικού χώρου. Γι’ αυτό στο τέλος ξέσπασα. Ήταν μεγάλο το άγχος, καμία σχέση μ’ αυτό που έχεις όταν παίζεις».

-Έχεις φτάσει στα 110 ματς στην Εθνική στα 34 σου. Πόσο ακόμη αντέχεις;
«Έχω δρόμο ακόμη! Είμαι μικρός! Μόνο 34… Ο Καραγκούνης είναι 36 και είδαμε όλοι πώς έτρεχε στο ματς με τη Ρουμανία. Σαν να ήταν 20χρονος! Δεν ξέρω ποιος βάζει τους κανόνες με τις ηλικίες, αλλά δεν υπάρχουν. Εγώ νιώθω πολύ καλά και ξαναλέω ότι αισθάνομαι μικρός! Έχω ακόμη δρόμο μπροστά μου…».

-Ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί μετά τη μεγάλη πρόκριση;
«Υπάρχει μεγάλη χαρά! Πετύχαμε τον στόχο μας με την Εθνική και θα πάμε σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα. Κι εκεί θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να περάσουμε από τον όμιλο. Αλλά αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα».

-Η Εθνική αμφισβητήθηκε έντονα μετά την ήττα στη Βοσνία. Αυτό σας πείσμωσε περισσότερο;

«Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με την αμφισβήτηση. Όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά, πρέπει να γίνεται κριτική, αλλά καλοπροαίρετα. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα άλλο, απλώς σεβασμό. Κάναμε αυτό που έπρεπε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλαμε να πάμε στο Μουντιάλ και το πετύχαμε. Η Εθνική μας θα βρεθεί για 4η συνεχόμενη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση και αυτό τα λέει όλα».

-Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας;
«Είμαστε όλοι μία οικογένεια. Από εκεί ξεκινούν όλα».

-Για τον Φερνάντο Σάντος τι έχεις να πεις;
«Είναι μεγάλος τεχνικός. Νιώθει Έλληνας. Εγώ που τον ξέρω, το περίμενα ότι θα δάκρυζε. Υπήρχε πίεση σε όλους μας. Ξέρει πώς να πάρει πάνω από το 100% από τον κάθε παίκτη και δουλεύει καλά και στην ψυχολογία. Ο Σάντος είναι ένα βασικό ατού της Εθνικής μας και φέρνει αποτελέσματα».

-Η Εθνική βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία χρόνια πιο ψηλά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά… Εμείς είμαστε παίκτες. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις ακαδημίες και το πρωτάθλημα. Εμείς κάνουμε το χρέος μας μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να κάνουν το χρέος τους και οι υπόλοιποι. Πρέπει να γίνουν σωστές ακαδημίες, προπονητικά κέντρα, γήπεδα κτλ».

-Θα είναι μεγάλη τιμή και για τον ΠΑΟΚ να έχει 5-6 εκπροσώπους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας…
«Θα είναι μέγιστη τιμή για τον ΠΑΟΚ! Και ελπίζω να έχει και περισσότερα παιδιά η ομάδα στην Εθνική στο Μουντιάλ. Εκτός από εμάς που ήμασταν στα μπαράζ, υπάρχουν ο Αθανασιάδης, ο Γλύκος, ο Σπυρόπουλος και ίσως είμαστε περισσότεροι από τον ΠΑΟΚ στο Μουντιάλ».

-Όπως δώσατε απαντήσεις με την Εθνική στο τέλος, θα δώσετε απαντήσεις και με τον ΠΑΟΚ στο τέλος της χρόνιας;

«Δεν έχουμε να δώσουμε πουθενά απαντήσεις. Κάναμε μία άσχημη ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο μπροστά της και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».