Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η FIFA για την Ελλάδα

Η FIFA παρουσιάζει την Ελλάδα με... αριθμούς

Η FIFA παρουσιάζει την Ελλάδα με... αριθμούς

Η FIFA φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδας, παρουσιάζοντας μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και αριθμούς αναφορικά με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Μάλιστα όπως αναφέρει στον προλογό του όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει μπορούν να κάνουν τους ....Ελληνες αισιόδοξους εν όψει Μουντιάλ.

Αναλυτικά τπ δημοσίευμα αναφέρει:

1.080: Τα λεπτά συμμετοχής του Ορέστη Καρνέζη κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν ο μοναδικός από την πλευρά των Ελλήνων που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια και των 12 παιχνιδιών της Εθνικής.Ο αμυντικός της Ντόρμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο παίκτης εξωτερικού με τον περισσότερο χρόνο, αφού συμπλήρωσε 990 λεπτά σε 11 ματς. Ο τρίτος είναι ο αμυντικός Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έπαιξε 972 λεπτά.

27: Ο μέσος όρος ηλικίας των 32 παικτών
που χρησιμοποίησε ο Φερνάντο Σάντος στα 12 παιχνίδια των προκριματικών. Μεγαλύτερος ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος έχει κλείσει τα 36, ενώ στα 19 του χρόνια, ο Χάρης Μαυρίας ήταν ο νεαρότερος που συμμετείχε. Μόλις 6 ποδοσφαιριστές ήταν άνω των 30.

22: Οι κίτρινες κάρτες
που δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε 12 αγώνες. Δύο οι κόκκινες.

16: Η διαφορά των γκολ της Ελλάδας από τη Βοσνία, που ανάγκασε την Ελλάδα να περάσει από τη διαδικασία των μπαράζ για να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

7: Ο αριθμός των παικτών που γράφτηκαν στον πίνακα των σκόρερ στους 12 αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Συνολικά σημείωσαν 16 γκολ (το ένα αυτογκόλ της Σλοβακίας), με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει τα 5 από αυτά. Μάλιστα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού σημείωσε τα 3 από τα 5 γκολ στα μπαράζ με τη Ρουμανία. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τον ακολουθεί με 4 γκολ, ο Φάνης Γκέκας με 2, ενώ από 1 έχουν σημειώσει οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Καργκούνης και Νίκος Σπυρόπουλος.

5: Οι αγώνες που η Ελλάδα κέρδισε με σκορ 1-0, θυμίζοντας την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ με την σταθερότητα της άμυνας στο Euro 2004. Επιπλέον, 3 φορές η Ελλάδα δεν δέχτηκε γκολ και ποτέ δεν κέρδισε με διαφορά άνω των 2 γκολ.

4: Τα γκολ που δέχτηκε ο Ορέστης Καρνέζης
στην φάση των ομίλων, πριν τα μπαράζ. Η ομάδα που δέχθηκε τα λιγότερα είναι μόνο η Ισπανία με 3 γκολ. Τα 2 γκολ που δέχτηκε με την Ρουμανία κάνουν σύνολο 6 γκολ. Αλλά και τα 12 γκολ που σκόραρε η Εθνική στην κανονική διάρκεια και τα 4 στα μπαράζ, δίνουν σύνολο 16 γκολ, κάνοντας την συγκομιδή αυτή την χειρότερη, μαζί με της Κροατίας, από όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν.

3: Τα χρόνια που ο Φερνάντο Σάντος είναι στο τιμόνι της ομάδας. Είναι ο διάδοχος του Ρεχάγκελ και της επιτυχίας του 2004, που τις συνεχίζει με προκρίσεις στα προημιτελικά του Euro 2012, όπου η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Γερμανία και την πρόσφατη αυτή επιτυχία στο Μουντιάλ 2014.