Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Δημος Κυμης Αλιβεριου

απο το : totritomati.blogspot
Φτάνει η όχι σε μια"κοινωνία στα κάγκελα", θα φανεί .

Είναι κοινή διαπίστωση πλέον, ότι ο κ.Θωμάς και οι Νέοι Ορίζοντες, όχι μόνο δεν οδήγησαν το Δήμο Κύμης -Αλιβεριου στις μέρες ανάπτυξης και σοβαρών αλλαγών έτσι όπως τα προεκλογικά τους φυλλάδια υποσχοντουσαν αλλά τον έσυραν στην ανυποληψία, τη στασιμότητα και κυρίως στην απαξίωση και τη γενική λοιδορία. Έτσι θα πρέπει με τη κοινή λογική, να αποτελέσουν πολιτικό παρελθόν για το κομμάτι αυτό της Εύβοιας.
Μια πρώτη απόπειρα (γιατί θα ακολουθήσουν όπως είναι.....
φυσικό άλλες) για μια διάδοχη αυτοδιοικητικη πρόταση αποτελεί προς το παρόν αυτό που ονομάζεται  "Συμπολιτεία".
Δεν γνωρίζουμε πολλά  πράγματα, κυρίως δεν υπάρχουν  διακηρύξεις, θέσεις, απόψεις αλλά και δείγματα γραφής. Δεν υπάρχει η νέα αντίληψη,το νέο ύφος και ήθος. Δεν υπάρχουν νέες ιδέες, φρέσκος πολιτικός  αέρας και κυρίως πολιτική ταυτότητα. Μάλλον για την ακρίβεια ίσως υπάρχει η συντηρητική κομματική ταυτότητα με κάποιες σε πολιτική σύγχυση μικροπροσθηκες.
Υπάρχουν βέβαια πρόσωπα με ενεργό ρόλο ( παλιοί Αντιδήμαρχοι αλλά και Δήμαρχοι) με έντονη την μόνιμη φιλοδοξία τους να είναι ξανά οι γεωγραφικοί αυτοδιοικητικοι προεστοί. Άνθρωποι που έκοβαν και έραβαν στις περιοχές τους, και αφού τους γύρισαν την πλάτη τώρα αναζητούν τον παλιό γνωστό ρόλο του τοπάρχη και του λυτρωτή.
Υπάρχουν και νεόκοποι παράγοντες  με κρυφές πολιτικές φιλοδοξίες  ανέλιξης αλλά και συμμετοχής στο αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής, που εγκατέλειψαν λέει το καράβι των Νέων Οριζόντων ( κανείς δεν ξέρει σίγουρα το γιατί ) αφού πρώτα τα έδωσαν στην κυριολεξία όλα, για να το σαλπάρουν.
Αυτοί λοιπόν οι νεόκοποι παράγοντες του Σαββατοκυριακου, των υψηλών γνωριμιων και των τηλεπαραθυρων θέλουν πάλι ρόλο, με καινούρια ρούχα και στολές.
Τις στολές της "απαλλαγής". Μονο μ αυτό το πολιτικό μοτίβο .
Φτάνει  η οχι σε μια"κοινωνία στα κάγκελα", θα φανει .
Φαίνεται όμως οτι το εγχείρημα παρά την επικοινωνιακη καταγιδα, πάσχει.
Και πάσχει επίσης και για ορισμένους τυχάρπαστους, πολιτικά  γραφικούς που το πλαισιώνουν.
Περιμένουμε να ακούσουμε και πολλούς άλλους που σιωπούν.
Θα επανέλθουμε σύντομα !