Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, το Ινστιτούτο Γ.Ν.Παπανικολάου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ ξεκίνησαν οι δωρεάν Μαστογραφίες με τον κινητό μαστογράφο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο ξενοδοχείο KYMI PALACE.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ξεκίνησε από τις 4 Μαρτίου η έκθεση με έργα γυναικών του Δήμου μας στο Λύκειο ....
Αυλωναρίου στην οποία συμμετείχαν:
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΙΟΥ
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΥΡΓΙΩΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ- ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΦΙΣΚΟΥ
ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΙΩΡΓΗΤΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ '' ΑVALONA''
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΚΤΩΝΙΑΤΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΥΟΥ KAI ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΛΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΞΥΛΙΘΙΩΤΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ
Αξίζει επίσης να αναφερθεί η συμμετοχή της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με δανεισμό στο Σύνδεσμο Απανταχού Οκτωνιατών 60 βιβλίων με θέμα τη Γυναίκα. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές διαλέξεις :
 «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» με ομιλήτρια την κα Αικατερίνη Κοτρόζου, διευθύντρια Λυκείου Αυλωναρίου η οποία αναφέρθηκε σε σημαντικές γυναίκες από την αρχαιότητα μέχρι τη νεώτερη ιστορία που διακρίθηκαν στο χώρο των φυσικών επιστημών.
«Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΦΛΕΜΙΝΓΚ», με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κα Σοφία Μπουλή και με πλήρη αναφορά στην προσφορά της διάσημης ελληνίδας γιατρού.
 «Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΥΜΙΏΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΑ» με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κα Γιούλη Παπαναστασίου η οποία παρουσίασε την εξέλιξη και τις λεπτομέρειες της κουμιώτικης φορεσιάς.
Η έκθεση ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ με μια αποχαιρετιστήρια γιορτή και εδέσματα που είχαν ετοιμάσει με περισσή φροντίδα οι εκπρόσωποι των συλλόγων.
Σημαντικές ήταν ακόμη οι δύο εκδηλώσεις «Αφιέρωμα στη Μελίνα» που πραγματοποιήθηκαν σε Κύμη και Αλιβέρι σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Κοινότητα του Μονπελιέ. Όσοι τις παρακολούθησαν ένιωσαν να πλημμυρίζουν από Ελλάδα! Αυτό είναι το συναίσθημα που μετέφεραν στους διοργανωτές.
Η ημέρα της γυναίκας θα γιορτάζεται κάθε χρόνο με παρεμφερείς εκδηλώσεις και θα αποτελούν θεσμό πλέον στην τοπική μας κοινωνία, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς
Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών οφείλεται σε όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση αλλά  και στον κόσμο που τις αγκάλιασε. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε :• Τη διευθύντρια Λυκείου Αυλωναρίου και οικοδέσποινα της έκθεσης κα Κοτρόζου Αικατερίνη καθώς κα τις ομιλήτριες κα Μπουλή Σοφή και κα Παπαναστασίου Γιούλη.
• Τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους στην έκθεση και την παρασκευή των εδεσμάτων.
• Την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας για τη διάθεση των βιβλίων.
• Το Σύνδεσμο των Απανταχού Οκτωνιατών για την παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών στο κλείσιμο της έκθεσης.
• Την κα Μαρία Νικολάου Τσιργιώτη για τη μέριμνα της έκθεσης των έργων γυναικών του δήμου μας.
• Τις ομιλήτριες κα Λεμονή Σοφία και Κακαβά Αικατερίνη που συνέδραμαν στην εκδήλωση για τη Μελίνα σε Κύμη και Αλιβέρι αντίστοιχα.
• Τις νοσηλεύτριες του Δήμου κα Πολιτάκη και κα Καραβά που βοηθούν στο έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας κατά τη διάρκεια των μαστογραφιών.