Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Προς
α. Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων,κ. Γ. Ψαθά
β. Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου
Ψαχνά, 23/9/2014
Κύριε Δήμαρχε,
Με δεδομένο ότι παραμένει άλυτο το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης της περιοχής των Ψαχνών, η Λαϊκή Συσπείρωση Διρφύων – Μεσσαπίων ζητά να ενημερωθεί εγγράφως σχετικά με:
1) την πλήρη και ακριβή περιγραφή των έως σήμερα σημείων άντλησης του νερού που ....

προορίζεται για ύδρευση και άρδευση της εν λόγω περιοχής.
2) τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων σημείων.
Δηλαδή μια περιγραφή της διαθεσιμότητας του νερού που εντοπίστηκε στη περιοχή και αποτέλεσε κριτήριο επιλογής των συγκεκριμένων σημείων συνδυαστικά με τα χημικά χαρακτηριστικά του νερού, την πιθανή ύπαρξη βαρέων μετάλλων όπως επίσης και τη πιθανή ύπαρξη μικροβιακών παραγόντων.
Λογικά τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να είναι εύκολα διαθέσιμα για να μας προσκομιστούν εγγράφως, εφόσον ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια εναρμονιζόταν με την ισχύουσα νομοθεσία και προέβαινε σε ποιοτικό έλεγχο του νερού των γεωτρήσεων πριν αυτό δοθεί στη κατανάλωση αλλά και τηρούσε αρχείο με του υποχρεωτικούς ελέγχους του δικτύου. Παρακαλούμε λοιπόν όπως επισυναφθούν στην απάντησή σας όλα τα σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών (Υγειονομικό κλπ).
Τέλος, παρακαλούμε στην ενημέρωση σας να συμπεριλάβετε τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε σαν νέα Δημοτική Αρχή για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος.
 

Γεωργία Πύθουλα
Εκπρόσωπος
Λαϊκής Συσπείρωσης
 Διρφύων – Μεσσαπίων