Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κουτσούμπας: «Νέο Μνημόνιο με 'αριστερό' περιτύλιγμα η συμφωνία»

Κουτσούμπας: «Νέο Μνημόνιο με 'αριστερό' περιτύλιγμα η συμφωνία»Ομιλία στην Δράμα

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τη νέα 'συμφωνία-πακέτο' με ΔΝΤ-ΕΚΤ-Επιτροπή, την τρόικα, ...δηλαδή. Μία συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκοί, αντεργατικοί από γεννησιμιού τους είναι οι καπιταλιστικές ενώσεις και οργανισμοί.


» Για το τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία -το νέο μνημόνιο, μάς έχουν ήδη προετοιμάσει οι απανωτές λίστες των μεταρρυθμίσεων του Βαρουφάκη, του Τσίπρα, που 'γράψε - σβήσε' περιλαμβάνουν όμως ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα.

» Για τη νέα όμως επίθεση στα εργατικά, ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις μας έχει ήδη προετοιμάσει η κοινή δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν Γιούνκερ που τα έχει όλα και τα λέει όλα:

» Έχει αξιολόγηση, όπως αξιολόγηση είχαν και όλες οι συμφωνίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στο τέλος έφερναν πάντα το φουσκωμένο λογαριασμό στο λαό για να τον πληρώσει.

» Έχει μεταρρυθμίσεις, όπως μεταρρυθμίσεις είχαν και τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μεταρρυθμίσεις που έβαζαν την ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα, απόδειξη ότι οι μεταρρυθμίσεις στο έδαφος του καπιταλιστικού ήταν και παραμένουν αντιλαϊκές.»
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στη νέα συμφωνία δεν χωρούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων και της 13ης σύνταξης, ούτε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
«Είναι ντροπή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παρουσιάζει τη νέα συμφωνία, ως αποτέλεσμα της λαϊκής εντολής ή να προσπαθήσει να εκβιάσει τη στήριξη του λαού με δημοψήφισμα» κατέληξε.