Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



Καθήκον του εργατικού κινήματος αποτελεί το δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης με διεκδικητικό περιεχόμενο, και όχι η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός που βγάζει λάδι τους    πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας του λαού.

<<Παρακαλούνται οι φιλάνθρωπες οικογένειες των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας , αλλά και όλοι οι φιλάνθρωποι δημότες του Δήμου Χαλκιδέων να ενισχύσουν τη Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για να σιτιστούν δωρεάν όσα ...
παιδιά υποσιτίζονται στις σχολικές μονάδες που οι Διευθυντές-ντριες έχουν επισημάνει>>.
Την παράκληση αυτή απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο (κατά πλειοψηφία των τριών παρατάξεων ΔΗ-ΣΥ, ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ , ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας του Δήμου Χαλκιδέων, δια της προέδρου της που είχε και την ιδέα της οργάνωσης του διπλού, φιλανθρωπικού, ποδοσφαιρικού αγώνα, για να μαζευτούν έσοδα για τα άδεια ταμεία  της Σχολικής Επιτροπής.
Το ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ Χαλκίδας εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του υποσιτισμού πλέον, εκατοντάδων μαθητών μας σε όλες τις Βαθμίδες της Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία-δημοτικά-γυμνάσια –λύκεια), έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε κινητοποιήσεις και σε ψηφίσματα καταγγελίας  του υποσιτισμού των παιδιών μας ζητώντας  από όλες τις Δημοτικές Αρχές άμεσα να προσφέρουν ένα γεύμα δωρεάν σε όλα τα παιδιά, όλων των σχολείων με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες. Στις 15 Μαρτίου2015 καταθέσαμε και πάλι το αίτημα αυτό μαζί με  το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και άλλα φλέγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων που το έβαλε στην αναμονή…
Είναι απαράδεχτο  η Διοίκηση (κατά πλειοψηφία) ενός σωματείου εργαζομένων και μάλιστα εκπαιδευτικών να παρακαλεί τα μέλη του σωματείου , αλλά και τους γονείς των μαθητών των σχολείων να ξαναβάλουν το χέρι στην άδεια τσέπη που λήστεψαν όλες οι κυβερνήσεις για  ένα κομμάτι ψωμί στα υποσιτισμένα παιδιά ενεργοποιώντας δήθεν και το φίλαθλο πνεύμα .
Η διοίκηση κάθε σωματείου πρωτοστατεί , εμπνέει, οργανώνει αγώνες και διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων πόσο μάλλον δε αν πρόκειται για το φαϊ που άρπαξαν οι εκμεταλλευτές μας από το τραπέζι των παιδιών μας. Καθήκον μας είναι να δώσουμε χέρι σε αυτόν που έχει άμεση ανάγκη για να σταθεί στα πόδια του και να πολεμήσει μαζί μας. Υπάρχει πλούσια πείρα  πανελλαδικά και στην Εύβοια.
Η φιλανθρωπία δεν είναι αλληλεγγύη!!! Αυτή η λογική:
·         Αντί για απαίτηση δικαιωμάτων οδηγεί σε επαιτεία.
·         Αντί για αγωνιστικότητα οδηγεί σε παθητικότητα και μοιρολατρία.
·         Αντί για διεκδίκηση και πάλη οδηγεί σε υποταγή
·         Αντί για κατάργηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης οδηγεί στην ανακύκλωση της φτώχειας. Αφού στο τέλος οι λιγοστοί πλούσιοι που καρπώνονται τον κόπο των πολλών φτωχών παραγωγών του μένουν άθικτοι και επαινούμενοι για <<αγαθοεργίες αφορολόγητες>>, ενώ οι  φτωχοί  και πάλι  ενισχύουν τους εξαθλιωμένους.
Η αλληλεγγύη είναι συνυφασμένη με την αγωνιστικότητα, την διαρκή πάλη και την επιτυχία των αγώνων. Δίνω το χέρι στον συνάνθρωπο για να σηκωθεί και να παλέψουμε μαζί για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στον 21ο αιώνα. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κάνουν πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού. << ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.>>