Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Εύβοια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Ιούλη στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι και την Ιστιαία.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Χαλκίδας συμμετείχαν εργαζόμενοι και σωματεία από πολλούς χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το παρών έδωσαν ακόμα οι συνταξιούχοι με το σύλλογό τους, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, καθώς και η ομάδα γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα καταδίκης των μνημονίων ....

της κυβέρνησης και της ΕΕ που τα προωθούν προς όφελος του κεφαλαίου.
Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό η Ντίνα Ανδρούτσου από το ΠΑΜΕ Υγείας και την ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ο Σπύρος Λοξός. Οι ομιλητές ανέδειξαν το χαρακτήρα των μέτρων ως αντεργατικά-αντιλαϊκά, τις επιπτώσεις τους στη ζωή των εργαζομένων και του λαού στην εργασία, την ασφάλιση, ακόμα και στους πιο κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία.
Όπως τονίστηκε η κινητοποίηση αυτή ήταν η αρχή. Η συνέχεια θα πρέπει να δοθεί στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές και στα χωριά να μπλοκαριστούν παντού οι αντιλαϊκοί νόμοι και η εφαρμογή τους. Να μεγαλώσει η οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να σηκωθεί τείχος αλληλεγγύης απέναντι στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα και μαζί με όλο το λαό να αναμετρηθεί με το σύνολο αυτής της πολιτικής, να αγωνιστεί ώστε να γίνουν οι εργαζόμενοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.