Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους συναδέλφους εργαζόμενους του ομίλου ΖΟΥΡΑ που δίνουν μάχη απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η εργοδοσία.

Η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις, προσπαθεί να εφαρμόσει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία και έχει επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας των εργαζομένων, προκειμένου να κάμψει την αγωνιστικότητά τους. Προσπαθεί να ρίξει επάνω τους το φταίξιμο με το σύνηθες επιχείρημα, ότι οι κατακτήσεις που ....
πέτυχαν το προηγούμενο διάστημα, με τους αγώνες που έδωσαν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα και θα κλείσουν την επιχείρηση.

Αυτό που όμως κλείνει τις επιχειρήσεις δεν είναι τα λίγα, μπροστά  σε όσα παράγουν, που αποσπούν οι εργάτες όταν αγωνιστούν, αλλά το κυνήγι του κέρδους. Για την αύξηση του κέρδους επιβάλλουν άλλωστε τέτοια μέτρα και όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τις δουλειές των εργαζομένων.

Αυτό που γίνεται σήμερα στο ΖΟΥΡΑ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εκεί. Είναι πρόβλημα όλων μας καθώς αν περάσουν οι επιδιώξεις τις εταιρείας θα είναι ήττα για όλο τον κλάδο και όλους τους εργαζόμενους συνολικά. Για αυτό καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και όχι μόνο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν όλες τις δυνάμεις τους στις μάχες που θα δώσουν οι εργαζόμενοι του ΖΟΥΡΑ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ