Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Κύμη περιόδευσε τη Δευτέρα 14/9 ο Γιώργος Μαρίνος

Τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Κώστας Τράκος επισκέφτηκαν την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» της Κύμης, έκφρασαν τη στήριξη τους στους εργαζόμενους, άσκησαν έντονη κριτική στις κυβερνήσεις της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν το εργοστάσιο κλειστό και έκφρασαν  την απαίτηση του ΚΚΕ να λειτουργήσει η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ», να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι και να εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Το εργοστάσιο , ανέφεραν τα στελέχη του ΚΚΕ μπορεί να καλύψει ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, να παράγει αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη , φόρμες , ειδικές στολές για χημικό , βιολογικό πόλεμο κ.α.
Η υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισκέφτηκαν επίσης...

το Νοσοκομείο της Κύμης και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις θέσεις και συνεχείς παρεμβάσεις του κόμματος για αποκλειστικά δημόσιο –δωρεάν σύστημα Υγείας, την κάλυψη των αναγκών  του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό,  τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, αποκαλύπτοντας τεκμηριωμένα τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υποβάθμιση- εμπορευματοποίηση  της υγείας και τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.    
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ να καταδικάσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ε.Ε , να δώσουν μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ.
Το βράδυ της Δευτέρας οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ μίλησαν σε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κύμης.

 Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα εξής : 

«Αυτό που παρουσιάζεται από τα κανάλια ως μονομαχία Τσίπρα –Μεϊμαράκη,  αποτελεί μια προσπάθεια ψεύτικης πόλωσης, είναι ακόμα ένα δόλωμα για να τσιμπήσει ο λαός μας στα  απατηλά διλλήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ , το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ σε κάθε παραλλαγή τους, επιδιώκουν στις εκλογές να αρπάξουν την ψήφο σας για να έχουν πλειοψηφία στη βουλή και μια σταθερή, όπως λένε,  κυβέρνηση συνεργασίας, που θα εφαρμόσει το 3ο  βάρβαρο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί και αποτελεί το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές.
Κυβέρνηση θα σχηματιστεί αλλά το δικό σας συμφέρον επιβάλλει να μην πέσετε στις παγίδες που σας στήνουν.
Ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια με πολύ δυνατό ΚΚΕ .
Με ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ για αποφασιστική, μαχητική αντιπολίτευση, μαζί με το λαό μας που είναι στην αντιπολίτευση, αφού αυτός που κυβερνά είναι τα μεγάλα συμφέροντα. Αντιπολίτευση που είναι σε κίνηση, κοιτάζει μπροστά  και ανοίγει το δρόμο της εργατικής –λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης.
Μην δώσετε στα κόμματα του κεφαλαίου το δικαίωμα να πούνε και πάλι ότι ο λαός με την ψήφο του δέχεται τη σφαγή των δικαιωμάτων του. 
Σκεφτείτε καλά.
Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντισταθούμε , να συγκρουστούμε  με την πολιτική που φορτώνει στο λαό τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα αβάσταχτα  φορολογικά μέτρα. Μπορεί να γίνει αποτελεσματική η πάλη ενάντια στην πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, απογειώνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι τα βαθειά γεράματα.
Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που συντρίβει τους μικρούς  αγρότες και κτηνοτρόφους, με φορολογία 26% , τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ , αύξηση της τιμής του πετρελαίου. 
Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να αντιταχθούμε στην πολιτική των σαρωτικών  ιδιωτικοποιήσεων που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και αύξηση των τιμολογίων της λαϊκής κατανάλωσης.
Οι εργαζόμενοι που μετακινηθήκατε από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα της αλλαγής της κατάστασης να μην ξανά- παγιδευτείτε  σε νέες αυταπάτες. Καμιά λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη Ν.Δ, στο ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο ΠΟΤΑΜΙ και στους ΑΝΕΛ , που ψήφισαν φανατικά το μνημόνιο και ορέγονται  θέση σε μια συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου. 
Θα είναι σημαντικό βήμα μπροστά η συνάντησης σας με το ΚΚΕ συζητώντας ειλικρινά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν.   
Καλούμε , όλους και όλες που νοιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί , τους εργαζόμενους που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη του 2012, να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να δυναμώσει η εργατική –λαική πάλη.    
Σήμερα, ριζοσπάστες, αριστεροί μπορούν στην πράξη να δούνε καλύτερα  πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , σε κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  
Το ΚΚΕ σας δίνει  το χέρι.
Η χώρα μας έχει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, ορυκτό πλούτο, προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανικής και  αγροτικής παραγωγής, διαθέτει ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός μας.
H  πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες,  να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδεία στην υπηρεσία των παιδιών του λαού, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Είναι ο μοναδικός δρόμος, που οδηγεί στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. 
Η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν οδηγεί σε απομόνωση, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΚΚΕ , οδηγεί σε νέες οικονομικές , εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες και λαούς στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
Ο Ελληνικός λαός δεν θα είναι μόνος του, θα είναι μαχητικό τμήμα των λαών που παλεύουν, θα στηριχτεί στον αγώνα και την αλληλεγγύη τους.  
Τους δοκιμάσατε …
Υπάρχει λύση . Τώρα με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.