Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ"



Ένα πανάκριβο λασπόνερο



«Με εμάς, οι Δημότες θα σταματήσουν να λένε το νερό νεράκι».

«Η ύδρευση και η ποιότητα του νερού είναι στις προτεραιότητες μας».

Αυτές είναι δύο μόλις απ` τις προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης του Δήμου Καρύστου υπό τον κ. Ραβιόλο.

Ποιό είναι όμως το αποτέλεσμα δεκατρείς ολόκληρους μήνες μετά ....
την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης;



  1. ΚΟΣΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ



Μετά από την πίεση που άσκησε η παράταξη μας (31/10/2014, αρ. πρωτ. 17401), ήρθε προ μηνών προς συζήτηση το ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής. Η διοίκηση πρότεινε μείωση επί των τιμολογίων της τάξης του 20%, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε αυτή τη συνεδρίαση είχαμε παρατηρήσει ότι, επειδή η υπηρεσία της ύδρευσης είναι ανταποδοτική, η απόφαση του Δ.Σ. θα έπρεπε να συνοδεύετε και από μια ανάλυση των εξόδων αυτής.

Η παρατήρηση αυτή έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα η απόφαση να μην γίνει δεκτή από την Περιφέρεια.

Φυσικά, από τότε μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία διορθωτική ενέργεια, με αποτέλεσμα, όσοι Δημότες μπορούν ακόμα να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης, να πληρώνουν τεράστια ποσά και τα έσοδα του Δήμου να μειώνονται διαρκώς.



  1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΔΑΤΩΝ



Φέτος το Φεβρουάριο, για μια ακόμα φορά, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μετατροπής του νερού του δικτύου ύδρευσης σε λάσπη.

Τότε ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό πρόβλημα, καθώς και με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία ύδρευσης σε ολόκληρο το Δήμο.

Η πρόταση μας αγνοήθηκε παντελώς και το θέμα δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στο Δ.Σ. με ευθύνη φυσικά του Προέδρου του Δ.Σ. και του Δημάρχου.





Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουν οι κάτοικοι της Καρύστου μια εβδομάδα τώρα. Απ` τις βρύσες των σπιτιών τους να τρέχει λάσπη! 






Αν η διοίκηση θεωρεί ότι οι Δημότες αξίζουν να ζουν πίνοντας λασπόνερο, ας το ομολογήσει στους πολίτες επιτέλους!

Αν αντίθετα πιστεύει πως οι κάτοικοι αυτού του τόπου πρέπει να ανοίγουν τις βρύσες τους και να τρέχει πόσιμο νερό, ας σταματήσει τους χορούς και τα πανηγύρια και ας λύσει επιτέλους το πρόβλημα! 







Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος



Επικεφαλής Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς»