Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΟ-ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με συνοδούς του τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Μαρουλίου Ελυμνίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τους ανωτέρω αναφερθέντες κληρικούς και τον Εφημέριο των Ροβιών, Οικονόμο Νικόλαο Αναστασίου.
Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο προς τους προσελθόντες πιστούς αναφέροντας τη διδασκαλία της.....
Εκκλησίας για το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από την εορτάσιμη υμνολογία της ημέρας. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του για την συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και των πέριξ χωρίων στη Λειτουργική Σύναξη.
Μετά την Απόλυση, όλοι οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Ποιμενάρχη τους, στην αυλή του Ναού και όλοι μαζί να συμμετέχουν στην εορταστική ευωχία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την γραφική Λίμνη της Β. Ευβοίας, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτανεία του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας Λιμνιάς. Στη Λιτανεία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της περιοχής, όσο και προσελθόντες εκ Χαλκίδος, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και Μαντουδίου-Λιμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης, εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών και υποψήφιοι Βουλευτές, σωμάτων ασφαλείας και πολιτιστικών συλλόγων, η φιλαρμονική του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, αντιπροσωπείες Πολιτιστικών - παραδοσιακών Χορευτικών συγκροτημάτων και πολυμελές παραδοσιακό Χορευτικό συγκρότημα από τη Ρουμανία, το οποίο επί σειρά ετών, πλέον, συμμετέχουν στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου και στη Λιτανεία και μέγα πλήθος πιστών προσκυνητών. Από θαλάσσης συνόδευσαν την ιερή πομπή, μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης με τα σκάφη τους και άλλα πλοιάρια.
Στο τέλος της Λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε εόρτιο χαιρετισμό προς όλους του συμμετέχοντες, υπενθυμίζοντας πως τη λέξη «Παγκόσμιος» που όλοι συνδυάζουν με κακά συνεπακόλουθα (πολέμους, ακραία φαινόμενα, κρίσεις κλπ.), την μεταμορφώνει η Θεοτόκος, η οποία είναι η μόνη «Παγκόσμια Χαρά».