Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδήλωση που ονοματοδότησε «Πνευματική Τετρακτύς» και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015, παρουσίασε τέσσερις νέες εκδόσεις της.
Στο Αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, παρουσία του παρουσιάστηκε η εκδήλωση, με τον συντονισμό της Δημοσιογράφου κ. Διαμάντως Μπούρτζινου. 
Στην έναρξη, η χορωδία των Μαϊστόρων της Ψαλτικής Τέχνης απέδωσε ύμνους με την διεύθυνση του κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας.... της Ελλάδος, προλόγισε και καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πολλοί Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο εκ των συγραφέων, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πολλοί Κληρικοί, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αφροδίτη Μηλίδου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Μπαντούνας και κ. Διαμαντής Καρκαντελίδης, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Άγγελος Πνευματικός, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Παρή Καλαμαρά, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Άγγελος Μαντάς, ο Φιλόλογος κ. Νίκος Τριανταφυλλόπουλος  και πλήθος προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί Χαλκιδείς.
Το κύριο μέρος της Εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση τεσσάρων βιβλίων από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας, ως εξής:
·           Για το βιβλίο «Οι άγγελοι και η αποστολή τους» του Jean Daniélou, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
·           Για το βιβλίο «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, μίλησε ο καθηγητής και διευθυντής του περιοδικού Θεολογία κ. Σταύρος Γιαγκάζολου, τονίζοντας ότι ο συγγραφέας Μητροπολίτης Χαλκίδος εκφράζει την υψηλή θεολογία της Εκκλησίας με λόγο εύληπτο από τον κάθε Αναγνώστη και, έτσι, ασκεί ουσιαστική ποιμαντική.
·           Για το βιβλίο «Ορθόδοξη πίστη και ζωή» του Σεβ. Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου, μίλησε ο καθηγητής και διευθυντής του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας
·           Τέλος, για το βιβλίο «Θεέ μου, Θεέ μου, Ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλιακμάνης – καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. 
Αμέσως μετά προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους με τους σπουδαστές της Ελληνικής Γλώσσας στην Ρώμη να απαγγέλουν Άγγελο Σικελιανό, ενώ στο τέλος, προβλήθηκε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Ο πολύαθλος και πρωταθλητής της υπομονής», παραγωγή της Αποστολικής Διακονίας, στο οποίο παρουσιάστηκε μέσα από διηγήσεις και ντοκουμέντα ο βίος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και η πορεία του αδιαφθόρου ιερού Λειψάνου του μέσα στην ιστορία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ενώ σε μια συγκινητική παρέμβαση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός αναφέρθηκε σε προσωπική εμπειρία της παρουσίας του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στη ζωή του.