Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

   Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 το απόγευμα, στην  Αίθουσα του κτιρίου της οδού Μεσσαπίων 10, ιδιοκτησίας του ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, έλαβε χώρα ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τον Αγιασμό τέλεσε, εκ προσώπου του ευρισκομένου στην Αθήνα για την Ι. Σύνοδο της Ιεραρχίας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του και Υπεύθυνος Λειτουργίας.... της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
Ο π. Φιλόθεος, διεβίβασε σε όλους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, τόνισε την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης μας και προέτρεψε τους σπουδαστές να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές για την προσφορά τους, ενώ αναφέρθηκε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ευχαριστώντας τον για την αγάπη του και τη στήριξή του.
            Παρέστησαν οι Καθηγητές π. Ανάργυρος Στουραΐτης, π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, κ. Άγγελος Μαντάς, κ. Δήμος Τσίμπος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, κ. Στυλιανός Μπενής, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Μαρία Καψάλη.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες μας.