Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Π.Α.ΜΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 29/10 στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που είχε καλέσει η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ με σκοπό την οργάνωση της μάχης της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Συμμετείχαν συνδικαλιστές από εργοστάσια και κλάδους της περιοχής καθώς επίσης άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι. Όπως τέθηκε και εισηγητικά η εργατική τάξη και ο λαός συνολικά δέχεται ολομέτωπη επίθεση με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών και της μετακύλισης των βαρών της κρίσης στις πλάτες των...

εργατών. Τονίστηκε ιδιαίτερα η πλήρης κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που είναι μπροστά στη σειρά των αντεργατικών μέτρων, αλλά και όσα ακολουθούν θα ρημάξουν τις ζωές των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Αναδείχτηκαν οι ευθύνες και της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος μεταξύ των οποίων και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που αφού έσυραν το προηγούμενο διάστημα τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις στήριξης των διαπραγματεύσεων, τώρα στην ουσία αποδέχονται την κυβερνητική γραμμή αφού κρύβουν την ουσία των μέτρων και το ρόλο της ΕΕ. Δεν παίρνουν το παραμικρό μέτρο για την οργάνωση των εργατών για να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Μεταφέρθηκε εμπειρία για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους εργασιακούς χώρους και τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί. Έγινε συζήτηση για την το πώς θα δοθεί με επιτυχία η μάχη της απεργίας ώστε να αποτελέσει βήμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς.
Αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης και καθορίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση για τη Χαλκίδα στις 10.30 πμ στην Πλατεία Αγοράς.