Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Απίστευτες προκλήσεις Αμπελιώτη

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ, ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ
Από kimialiveriblog
Τα όσα συνέβησαν τον βράδυ της Πέμπτης στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου με επικεφαλής ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Θανάση Μπουραντά, τον Βαγγέλη Αμπελιώτη, δεν έχουν προηγούμενο και αμαυρώνουν πλήρως και την εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την δημοκρατία στο σύνολο του...
Δήμου. Ο Βαγγέλης Αμπελιώτης, αφού πρώτα τσακώθηκε με υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι είχαν την ατυχία να βρίσκονται μαζί του στην ίδια ταβέρνα της Πλατάνας (σε διαφορετικές παρέες), στη συνέχεια, πήρε μεσάνυχτα τηλέφωνο τον πρώην Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά και άρχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει.
Όλα ξεκίνησαν στις 11 περίπου το βράδυ της Πέμπτης, σε ταβέρνα της Πλατάνας, όπου υπάλληλοι του Δήμου Κύμης είχαν βγει σε παρέα, ενώ σε άλλο τραπέζι του καταστήματος καθόταν ο Βαγγέλης Αμπελιώτης με την δική του παρέα.
Φεύγοντας οι υπάλληλοι, χαιρέτησαν τον Βαγγέλη Αμπελιώτη, ενώ κάποιοι από αυτούς έκαναν το λάθος να μην τον χαιρετήσουν. Απευθυνόμενος σε μια υπάλληλο που δεν τον χαιρέτησε, ο κος Αμπελιώτης της ζήτησε το λόγο, και εκείνη του απάντησε ότι δεν τον είδε… Από εκεί ξεκίνησε το παραλήρημα των ύβρεων και των απειλών.
Ο Βαγγέλης Αμπελιώτης απευθυνόμενος προς την υπάλληλο, της είπε ότι πρέπει να συνεργάζεται  με την Δημοτική Αρχή προκειμένου να ξεσκεπάσουν τον πρώην Δήμαρχο «το λαμόγιο το Θωμά» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ, όταν ο σύζυγος μιας άλλης υπαλλήλου έκανε παρέμβαση για να υπερασπιστεί τη γυναίκα, ο Βαγγέλης Αμπελιώτης άρχισε να βρίζει με αποτέλεσμα, παραλίγο, οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια. Το επεισόδιο αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ωστόσο, από την πλευρά του Βαγγέλη Αμπελιώτη υπήρξε και συνέχεια.
Η δεύτερη πράξη της ιλαροτραγωδίας παίχτηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ακριβώς στις 11:57, σχεδόν μεσάνυχτα, χτύπησε το τηλέφωνο του Δημήτρη Θωμά, την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του με την σύζυγό του:
Σηκώνοντας τον ακουστικό ο πρώην Δήμαρχος άκουσε τον Βαγγέλη Αμπελιώτη να παραληρεί: «Είμαι ο Βαγγέλης. Πες στους υπαλλήλους σου να μαζευτούν για θα τους γ……ω. Ακούς ρε, θα σε γ…..ω κι εσένα»
Ο Δημήτρης Θωμάς, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έδωσε καμία απάντηση, ωστόσο, άφησε το τηλέφωνο στην ανοιχτή ακρόαση προκειμένου να ακούει και η σύζυγός του. Επί κάποια λεπτά, ο Βαγγέλης Αμπελιώτης, όπως δήλωσε ο Δ. Θωμάς, συνέχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να υποστεί σοκ από τα όσα άκουσε.
Σήμερα το πρωί, ο Δημήτρης Θωμάς πήγε στο Α.Τ Κύμης και κατήγγειλε το περιστατικό, ζητώντας από την Αστσυνομία να γίνουν συστάσεις στον Βαγγέλη Αμπελιώτη και επιφυλασσόμενος του δικαιώματός του να υποβάλλει μήνυση για απειλή και εξύβριση, κάτι που θα κάνει τις επόμενες ημέρες.
Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της καθεστωτικής αντίληψης της Δημοτικής Αρχής, η οποία «απαγορεύει» κάθε διαφορετική άποψη, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του Δήμου ως υποτελείς και λειτουργεί ως «σερίφης» στην περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.