Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης -Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, οι Εφημέριοι του Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος και Διευθυντής του Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης,  Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και ευσεβείς πιστοί ....που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της  Αγρυπνίας, αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγ. Τεσσαράκοντα, τα οποία φυλάσσονται στο Ι. Παρεκκλήσιο της Επισκοπής.
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα, συνεχάρη τον εκ Λαμίας Χορό Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του κ. Αναργύρου Βλάχου - Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Ευαγγελιστου Λουκά Πολιούχου Λαμίας και ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που ο φίλεργος προϊστάμενος της Ενορίας και οι συνεργάτες του παρέχουν.
Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.