Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Καταγγέλλουμε την απαξίωση, την εγκληματική αδράνεια και την πλήρη προχειρότητα της  Δημοτικής  αρχής για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης. 
Το μείζον θέμα της αποκατάστασης του  1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης αποφασίστηκε από τη Δημοτική αρχή να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως  22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης την Μεγάλη Τρίτη και μάλιστα στα Κριεζά(!), με προηγούμενα από αυτό προς συζήτηση χρονοβόρα και σοβαρά θέματα όπως οι τροποποιήσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, καθώς και πλειάδα άλλων θεμάτων!
Μετά από αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη ....

συγκεκριμένη απαξιωτική πρακτική.
Έχουν περάσει δύο χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική ενέργεια για την αποκατάσταση, ή έστω την προφύλαξη από την περαιτέρω φθορά, του κατεστραμμένου σχολείου.
Για να μην κατηγορηθούμε ότι συγκαλύπτουμε αυτήν την Δημοτική αδράνεια και αδιαφορία, ζητήσαμε εγγράφως να ενημερωθούμε και να συζητηθεί το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο στην Κύμη παρουσία όλων των ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων. Ο στοιχειώδης  σεβασμός θα επέβαλλε να συζητηθεί ως αποκλειστικό θέμα του Δημοτικού συμβουλίου. Αντί αυτού έγιναν τα πιο πάνω περιγραφόμενα.
Σκοπός και θεσμικά οφειλόμενη επιδίωξη μας είναι να βοηθούμε τον Δήμο και την τοπική  κοινωνία. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε έστω και αν συνεχίζεται αυτή η απαξιωτική και αλαζονική  συμπεριφορά από τους σημερινούς διοικούντες το Δήμο μας.
Είναι καιρός πλέον να κατανοήσει  η Δημοτική αρχή πως το θέμα  της αποκατάστασης του σχολείου είναι φλέγον για την τοπική κοινωνία της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής της, η οποία το πιο πιθανόν είναι την Μεγάλη Τρίτη να βρίσκεται στις  εκκλησίες και όχι στα Κριεζά, περιμένοντας  μάλιστα να προηγηθούν 21 άλλα θέματα πριν την συζήτησή του!  Η αδράνειά τους ακόμη και σε επίπεδο ενημέρωσης καταλήγει να γίνεται εγκληματική.
Ως συνδυασμός επιφυλασσόμαστε για τις ωφέλιμες για τον τόπο, αλλά και τις νόμιμες ενέργειές μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Δημήτρης Γ. Θωμάς