Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας.
Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Εφημέριος Πρεσβ. Χρήστος Γεωργαράς και οι συνεργάτιδές του κατηχήτριες, οι γονείς με τα παιδιά, τα οποία ....
συμμετείχαν στην Εορτή, η οποία περιελάμβανε κάλαντα και θεατρικά με θέμα τα Χριστούγεννα.
Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ιερέα π. Χρήστο, τις Κατηχήτριες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής.
Αμέσως μετά, μετέβη στον ευμεγέθη Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου τον ανέμεναν αρκετοί Κληρικοί και πλήθος ανθρώπων, που προσήλθαν και απόλαυσαν την μικτή Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Νέας Αρτάκης με μαέστρο τον κ. Γιώργο Γερογιάννη να παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τίτλο “ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ”.
Την Συναυλία διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων, μετην ευθύνη του δραστηρίου Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη και κατά την διάρκειά της, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας - Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, μίλησε θαυμάσια για το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού και τον αληθινο τρόπο εορτασμού του εκ μέρους των πιστών.
Η Συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού συλλέχθηκαν τρόφιμα, από όσους προσήλθαν, με σκοπό την ενίσχυση του συσσιτίου της Ενορίας.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τον ομιλητή π. Χρυσόστομο, την Χορωδία και τον μαέστρο κ. Γερογιάννη, τους διοργανωτές, αλλά και όσους προσήλθαν και βοήθησαν και δι' αυτού του τρόπου την φιλανθρωπική δράση της Ενορίας.
Μετά από την Εκδήλωση στην Νέα Αρτάκη, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τους Διακόνους μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο της Π. Ε. Ευβοίας, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.