Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνικό Γλέντι για το Δωδεκαήμερο

ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ
Κάλαντα, δρώμενα και χορούς του Δωδεκαήμερου θα παρουσιάσει όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στην πόλη μας, σε συνδιοργάνωση με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ_πολιτισμός).
Λιουγκατσαραίοι, Ρογκατσαραίοι και χορευτές θα ξεχυθούν στους δρόμους της Χαλκίδας με κατάληξη τον Άγιο Νικόλαο. Τα δρώμενα θα παρουσιάζονται κατά τη διαδρομή και μέλη της ομάδας δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου μας, αλλά και όλοι όσοι το ...
επιθυμούν θα τραγουδούν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.
Με τη συνοδεία λοιπόν παραδοσιακής ορχήστρας και με κεράσματα, τα μέλη μας θα περάσουν από κεντρικούς δρόμους, ξεκινώντας από τον Σύλλογό μας στις 18.00 μ.μ.
Στον περίβολο χώρο του Αγίου Νικολάου θα μαγειρεύεται φασολάδα, ενώ μια μεγάλη αναμμένη φωτιά θα μας περιμένει για να στήσουμε το γλέντι και το χορό μας. Με περίσσιο κέφι, νηστίσιμο φαγητό, πίτα, και κρασί που θα μοιράζεται ΔΩΡΕΑΝ, θα αποχαιρετήσουμε το 2016.
Στο ελληνικό γλέντι του δωδεκαήμερου θα μας συνοδέψουν οι μουσικοί μας: 
Παπαναστασίου Βαγγέλης: κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα
Σαραντίδης Βαγγέλης: βιολί
Ηλιάδης Ιάκωβος Λαούτο
Γάκος Ηλίας: Τραγούδι
Κυριάκος Άγγελος: κρουστά
Τριανταφύλλου Βαγγέλης: λύρα, τραγούδι
Βασιλαντωνάκης Μάριος: λαούτο, τραγούδι
Φαλιέρος Στέλιος: νταουλάκι, ασκομαντούρα
Σας περιμένουμε να θυμηθούμε... , να νοιώσουμε τις άγιες μέρες που έρχονται, να γλεντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ παραδοσιακά, όπως «το καλούν» οι μέρες...


  Η πρόεδρος                                                       Ο διευθυντής
Σκολίδη Φωτεινή                                               Λιανοστάθης Δημήτρης