Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

            Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, με πολυπληθή συμμετοχή χριστιανών της ευρύτερης περιοχής, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίκαιρους Ύμνους (Η Παρθένος σήμερον..., Τί θαυμάζεις Μαριάμ..., Απολυτίκιον της Γεννήσεως του Χριστού), τους οποίους απέδωσε η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου.
Στην συνέχεια, η Κατηχήτρια και Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου ...
Αμαρύνθου κ. Δήμητρα  Μπόνου μίλησε με θέμα: «Τα Χριστούγεννα στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», αναφερθείσα σε τέσσερα (4) αποσπάσματα από διηγήματα Χριστουγέννων του Αλ. Παπαδιαμάντη.
Κατόπιν, η Χορωδία τραγούδησε 15 παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Κύπρου, με την συνοδεία του κ.  Δημήτρη Μωραΐτη στο λαούτο και κ. Νικολάου Κοντού στο βιολί.
Πριν το κλείσιμο της εορτής, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης ευχαρίστησε προς το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην εκδήλωση, τους Ιερείς της περιοχής, τον Αντιδήμαρχο κ. Αργύρη Καραβά, τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού και Χοράρχη κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο, καθώς και όλα τα μέλη της Χορωδίας.
Στην αποφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιωάννη,τον κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο, την κ. Μπόνου για την ομιλία της, καθώς και τα μέλη της Χορωδίας. Παράλληλα ευχήθηκε η Χορωδία να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να συμμετέχει  ενεργά στις Ιερές Ακολουθίες, ενώ ιδιαιτέρως τόνισε την συμμετοχή σ’ αυτήν των μικρών παιδιών.
Μετά τον Σεβασμιώτατο, ο Χοράρχης κ. Κοκκορίκος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την διαρκή στήριξη του, τον π. Ιωάννη, τους άλλους δασκάλους μεταξύ των οποίων ο κ. Δήμος Τσίμπος και ο κ. Στυλιανός Μπενής, μαζί με τους εκ Χαλκίδος μαθητές τους, οι οποίοι ενίσχυσαν την Χορωδία στα πρώτα της βήματα.
Τέλος, τα παιδιά της Χορωδίας προσέφεραν στον κ. Κοκκορίκο μια ασημένια εικόνα της Παναγίας, για να τον ενισχύει στα έργα του, καθώς και μια ανθοδέσμη.
Μετά την Φήμη του Σεβασμιωτάτου σε όλους προσφέρθηκαν με την φροντίδα των εθελοντριών της Ενορίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παραδοσιακά γλυκίσματα.