Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ – ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016,  η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Εφέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, φίλος και παλαιός συμμαθητής του αγίου Χαλκίδος, από τα χρόνια των σπουδών....
τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, ο οποίος, έχοντας την ονομαστική του εορτή, προσεκλήθη από τον Ποιμενάρχη μας, να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά μας Μητρόπολη.
 Ο άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και του επίσης συμμαθητού των αγίων Αρχιερέων Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση εκ της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, των αγίων ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου-Αντιδημάρχου Ληλαντίων και κ. Αλεξάνδρου Βουρή και πολλών ευσεβών χριστιανών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ, αναφερθείς, με αφορμή την πλούσια Υμνολογία της Ημέρας, στην σιωπή με την οποία καλούνται οι πιστοί να βιώνουν τα σπουδαία και ουσιαστικά γεγονότα της Πίστεως.
Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος με πολλή αγάπη αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα άγιο Πτολεμαΐδος, συγχαίροντάς τον και εκ μέρους του Ι. Κλήρου και του Λαού για τα ονομαστήριά του.