Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ψηφίζουμε - στηρίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια-Συνάδελφε αναπληρωτή,
Την Τετάρτη 31/5 καλούμαστε να ψηφίσουμε στο ΣΕΠΕ Χαλκίδας αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΔΟΕ (23-26 Ιούνη 2017). Η ψήφος μας είναι καθοριστική τόσο για τις αποφάσεις που θα πάρει το Συνέδριο όσο και για τη σύνθεση του ΔΣ στην Ομοσπονδία. Σε καλούμε να σκεφτείς με βάση τη δική σου πείρα το τι Σωματείο και Ομοσπονδία χρειαζόμαστε στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε.
Περάσαμε την πιο τραγική χρονιά των τελευταίων ετών και είμαστε μπροστά στην αβεβαιότητα της επόμενης (τις 2500 διαθεσιμότητες-απολύσεις της...
κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαδέχθηκαν οι 4000 απολύσεις αναπληρωτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Χιλιάδες αναπληρωτές δουλεύουμε εδώ και χρόνια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ανατρέποντας τον όποιο προγραμματισμό μπορούσαμε να κάνουμε στη ζωή μας ή δουλεύουμε κάποιους λίγους μήνες χωρίς δικαίωμα στην πλήρη ασφάλιση και το ταμείο ανεργίας.

Με τις επερχόμενες αλλαγές η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη. Η στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στα δικαιώματά μας ήταν εχθρική. Η ΔΟΕ άφησε ξεκρέμαστους τους συναδέλφους ειδικοτήτων, αφού σιώπησε απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου να μπαλώσει τις τρύπες με το υπάρχον προσωπικό των μονίμων, δεν πήρε κανένα μέτρο να οργανώσει την πάλη απέναντι στις χιλιάδες απολύσεις των συναδέλφων.

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια-Συνάδελφε αναπληρωτή,
Είμαστε το πιο νέο κομμάτι στην εκπαίδευση, μπορούμε να παρέμβουμε δυναμικά, να αλλάξουμε συσχετισμούς στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία, να στηρίξουμε εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν μπροστά τις πραγματικές μας ανάγκες, οργανώνουν την πάλη απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε καθημερινά και τη λαίλαπα που έρχεται.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ:
Είναι οι μόνες που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά σε κάθε μεγάλη και μικρή κινητοποίηση για τα δικαιώματά μας.
Προειδοποίησαν από την πρώτη στιγμή ότι η κυβερνητική εναλλαγή δε θα οδηγήσει σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ίσα-ίσα θα οδηγήσει σε απολύσεις του υπάρχοντος, όταν οι άλλες δυνάμεις μας κορόιδευαν. Είναι οι μοναδικές δυνάμεις που παλεύουν για το δίκαιο αίτημα του διορισμού, εδώ και τώρα των, τουλάχιστον 23000 συναδέλφων που αλωνίζουμε τα σχολεία χωρίς διακρίσεις.
Μπήκαν μπροστά στην πάλη για:
Την εξίσωση των αδειών (λοχείας, ασθενείας, γονικής) με τους μόνιμους
Επίδομα ενοικίου και θέρμανσης για όλους τους συναδέλφους
Επίδομα ανεργίας και πλήρη ασφάλιση για όλους
Δωρεάν μετακινήσεις 
Δωρεάν σίτιση
Πρόσληψη των αναπληρωτών σε μία φάση πριν το άνοιγμα των σχολείων


Σε καλούμε σε αυτές τις εκλογές να στηρίξεις με τη συμμετοχή σου την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, 
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Ευαγγελία Στούμπου Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής, 3ο Δ Σ Ν. Αρτάκης
Αλεξάνδρα Παπουτσή Αναπληρώτρια Δασκάλα, 1ο Δ Σ Ν. Αρτάκης