Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη αντιπροσώπων 
στην 86η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ 
( Χαλκίδα 31 Μάη 2017)

   Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε   

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΟΕ - ΥΨΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι  πριν  ψηφίσουμε τους αντιπροσώπους για την 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ που θα εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδίας για την επόμενη συνδικαλιστική διετία 2017-2019 πρέπει να ξέρουμε ότι: ο οικονομικός  απολογισμός της  περασμένης διετίας 2015-2017 και ο προϋπολογισμός της ερχόμενης ψηφίζονται  κατευθείαν....
στην 86η ΓΣ του Κλάδου και δεν κατεβαίνουν στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας.
Όμως εμείς θέτουμε σε όλους και όλες  τα παρακάτω:
1. Το ύψος της συνδρομής προς τη ΔΟΕ  που ήταν  υπερβολικά μεγάλο, σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί έχουν τσακιστεί από την αντεργατική θύελλα μειώθηκε ελάχιστα  από τα 34€ στα 32€ (22€ ΔΟΕ+10€  Σύλλογος Χαλκίδας) για τους μόνιμους με την αγωνιστική απαίτηση κι επιμονή μας παρά την ακαμψία των παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΔΗ-ΣΥ πρώην ΠΑΣΚ) που όλα  τα  χρόνια συνεργάζονται σαν μια γροθιά στην ηγεσία της Ομοσπονδίας. Επίσης και πάλι μετά από πολύωρες αγωνιστικές προσπάθειές μας η συνδρομή για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου αποφασίστηκε να είναι για τη ΔΟΕ 15€+10€ Σύλλογος Χαλκίδας φτάνει στα 25€.
2. Η  θέση μας για τη συνδρομή παραμένει σταθερή και πάντα κατατίθεται, αλλά καταψηφίζεται από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις στις Γ.Σ ΔΟΕ και τοπικού Συλλόγου και είναι: 20€ συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, 10€ για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5€. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος.
3. Η μείωση της συνδρομής και ο περιορισμός των εξόδων αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η Ομοσπονδία θέλει να φέρει κοντά στο συνδικαλιστικό κίνημα τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα είναι ασυνδικάλιστοι, που δοκιμάζονται σκληρά από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Αποτελεί πολιτική πράξη που υποδηλώνει ότι το συνδικάτο, η Ομοσπονδία είναι δίπλα στο συνάδελφο. 
4. Επίσης, η απόδοση της συνδρομής δηλώνει την απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΕΑΠ), δηλαδή μέσω του κράτους, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για το συλλογικό αγώνα. Αποτελεί πολιτική πράξη. 
5. Με βάση τα παραπάνω καταδικάζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ(ΔΑΚΕ- ΔΗ.ΣΥ)  για παρακράτηση της συνδρομής μέσω της ΕΑΠ και το καταψηφίσαμε και στο Σύλλογό μας  σε αντίθεση με  όλες τις άλλες παρατάξεις (ΔΗ.ΣΥ, Τελευταίο Θρανίο).
 Σε όλες τις προηγούμενες Γ.Σ. της ΔΟΕ  οι αντιπρόσωποι μας καταψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό και  θέτουν το θέμα της συνδρομής μα και τα παρακάτω:
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ απαιτείται να περιορίσει τις δαπάνες του, παίρνοντας τα παρακάτω μέτρα:
Να καταργήσει τις μέχρι τώρα οικονομικές παροχές με χρήματα του κλάδου, προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ (αντιμίσθιο, μεγάλες αποζημιώσεις για την συμμετοχή σε περιοδείες και συνέδρια κ.α.), γιατί οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές κι όχι επί μισθό. Τα καθημερινά πραγματικά τους έξοδα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να τα παίρνουν από το ταμείο της ΔΟΕ μόνο με υποβολή αποδείξεων. Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους απ' την επαρχία, που δε ζουν μόνιμα στην Αθήνα και με την προϋπόθεση να προσκομίζουν συμβόλαιο και αποδείξεις ενοικίου.
Να αποχωρήσει η ΔΟΕ από την εκπαιδευτική διεθνή και την ETUCE, ευρωπαϊκή ένωση συνδικάτων εκπαιδευτικών στις οποίες δίνει κάθε χρόνο γύρω στα 30.000 € συνδρομή και άλλα τόσα περίπου για έξοδα κίνησης για περιοδείες των μελών της πλειοψηφίας σε διάφορες δράσεις της.
Να μειώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ τις δαπάνες συνεδρίων, περιοδειών κλπ, με βάση τα παραπάνω, και γενικά να προσανατολίσει τη δράση του σε διεκδικητικούς αγώνες και όχι σε δημόσιες σχέσεις.
Συνάδελφοι η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε σωματείου που αποφασίζει για όλα τα θέματα και για τη συνδρομή. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος οι συνάδελφοι αναπληρωτές με ΕΣΠΑ να μην θελήσουν να συμμετέχουν στις εκλογές, γιατί δεν τους έγινε η κράτηση της συνδρομής, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση στις 31 Μάη  2017 για  να έχουμε την απαιτούμενη απαρτία και να υπερψηφιστεί η πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ να πληρώσουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές με  ΕΣΠΑ όσα ορίζει η ΔΟΕ δηλ.15€ και οι μειωμένου ωραρίου (Α.Μ.Ω) 7€.