Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι         
Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο Φ31/92330/Δ1-1/6/2017, ορίζει ως ημέρες παράδοσης των σχολικών βιβλίων στις σχολικές μονάδες, τα χρονικά διαστήματα από 17 Ιουλίου 2017 μέχρι και 4 Αυγούστου 2017 και από 21 Αυγούστου 2017 μέχρι ...
και 8 Σεπτεμβρίου 2017.
Με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου, τα Δημοτικά Σχολεία θα είναι κλειστά λόγω θερινών διακοπών. 

Το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ :

1) Καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου  και απαιτεί την απόσυρση της παραπάνω εγκυκλίου και την αποστολή και παραλαβή των βιβλίων  είτε μέχρι τις 21 Ιουνίου είτε από την 1 έως  10 Σεπτεμβρίου όπου οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να  βρίσκονται στα σχολεία τους.  
2) Θεωρεί  ότι με την παραπάνω απόφαση το υπουργείο σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή των βιβλίων επιχειρούν να δημιουργήσουν δεδικασμένα και να ανοίξουν τον δρόμο  για  την παραπέρα καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
3) Καλεί τη ΔΟΕ να παρέχει πλήρη  κάλυψη  στους συλλόγους διδασκόντων, που καταγγέλλοντας την παραπάνω εγκύκλιο δεν ορίσουν υπεύθυνους για την παραλαβή των βιβλίων  μέσα στις θερινές διακοπές.

Κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να οριστεί ή να υποχρεωθεί να κάνει παραλαβή βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι. Εννοείται ότι αρνούμαστε να δηλώσουμε υπεύθυνοι παραλαβής των βιβλίων.
Η παραλαβή ζητάμε να γίνει ως 21 Ιουνίου και 1 – 10 Σεπτεμβρίου, όπως τόσα χρόνια γινόταν.