Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Αμανατίδης: «Να μάς ξυπνήσει η ήττα»
Στην έλλειψη παιχνιδιών απέδωσε την ήττα ο Ρεχάγκελ

Προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ μετά την ήττα από την Πολωνία. Ο Γερμανός τεχνικός απέδωσε την κακή εμφάνιση στην έλλειψη παιχνιδιών από πλευράς διεθνών, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι στο ματς με την Ελβετία.
Παραδέχτηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά κατάφερε να βγάλει τα συμπεράσματα που ήθελε με την χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών.
Σε ό,τι αφορά στους Τοροσίδη και Σεϊταρίδη, συνέστησε υπομονή γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κατά της Ελβετίας.
«Η Πολωνία είναι μία πολύ καλή ομάδα και ορμητική. Η διαφορά είναι ότι το αντιμετώπισαν ως επίσημο και όχι φιλικό, όπως κάναμε εμείς. Ηταν δυνατοί στις μονομαχίες, μάς πίεσαν ψηλά και δίκαια νίκησαν. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως ορισμένοι παίκτες μου δεν είναι σε φουλ ρυθμούς, αφού δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Και αυτό φάνηκε» είπε αρχικά ο Ρεχάγκελ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους Ελβετούς:
«Θα πρέπει
να είμαστε καλύτεροι με την Ελβετία. Κάναμε αρκετές αλλαγές γιατί ήθελα να δω κάποια πράγματα και τελικά τα είδα. Για την απόδοσή μας θα το συζητήσουμε μόλις επιστρέψουμε.
» Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή σχετικά με τους Τοροσίδη και Γιούρκα. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι έτοιμοι και αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε».


Αμανατίδης:

«Μπορεί να μάς ξυπνήσει η ήττα»
Ο Γιάννης Αμανατίδης στάθηκε στα λάθη που έγιναν, τονίζοντας πως με τέτοια εικόνα δεν υπάρχει ελπίδα κόντρα στην Ελβετία. Ωστόσο, ελπίζει πως η ήττα αυτή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.
«Παίζαμε πολύ αργά και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Κάναμε πολλά λάθη και ηττηθήκαμε δίκαια. Το μόνο καλό είναι πως ήταν φιλικό και δεν μετράει. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, καθώς με τέτοια εικόνα δεν έχουμε ελπίδα στην Ελβετία» τόνισε ο άσος της Αϊντραχτ και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να μπούμε διαφορετικά στον αγώνα και σαφώς πιο σωστά από ότι σήμερα. Ίσως να βοηθήσει η σημερινή ήττα για να ξυπνήσουμε. Θα είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 1-2 ευκαιρίες, στο δεύτερο μόλις μία, του Κυργιάκου. Από κει και πέρα κάναμε πολλά λάθη. Να το ξεχάσουμε και να μπούμε γερά και δυνάτα και ομαδικό στο κρίσιμο παιχνίδι».

Μπενάκερ:
«Δεν μάς απείλησε καθόλου η Ελλάδα»
Ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής της Πολωνίας, Λίο Μπενάκερ με την εξέλιξη του αγώνα και την εικόνα της ομάδας του, καθώς οι παίκτες του τα κατάφεραν περίφημα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως σχολίασε ο ίδιος την εθνική μας.
«Η Πολωνία είναι ένα έθνος που μπορεί να παίρνει χαρές από την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Παίξαμε απέναντι καλύτερες ομάδες Ευρώπης. Πρεσάραμε ψηλά, δεν μας απείλησαν και είχαμε υψηλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και μετά το 1-0 θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ, αλλά πάλι εμείς ήμασταν η ομάδα που έκανε ευκαιρίες. Η Ελλάδα δεν μας απείλησε καθόλου».
Newsroom ΔΟΛ