Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Στην 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Η κόντρα «Δικεφάλων» του ΟΑΚΑ οδηγεί στο καυτό ντέρμπι «αιώνιων» στο Καραϊσκάκη
Ένα καλό «ζέσταμα» είναι πάντα χρήσιμο για τα μεγάλα ντέρμπι. Έτσι, η κόντρα «Δικεφάλων» νότου και βορρά είναι ό,τι πρέπει για να μας βάλουν με το... μαλακό σε ρυθμούς του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός την Κυριακή.
Η 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ξεκινάει με το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (19:00) να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββάτου που περιλαμβάνει και τους αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη και Ηρακλής - Εργοτέλης στις 16:45.
Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο ΟΑΚΑ με κεκτημένη ταχύτητα από το εντυπωσιακό 4-1 στο ντέρμπι με την Αρη. Από την άλλη, οι θετικές εξελίξεις στα διοικητικά της «Ένωσης» ίσως να έχουν επίδραση και στο αγωνιστικό σκέλος, αφυπνίζοντας τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Επίσης, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη, Ηρακλής - Εργοτέλης.
Και μετά... όλοι Καραϊσκάκη
Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18:30) στο γήπεδο «Καραισκάκη» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δεσπόζει στο πρόγραμμα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν για ακόμη μία αναμέτρηση με πολλές απουσίες, όμως, το πάθος και η δύναμη κυριαρχούν σε αυτές τις αναμετρήσεις.
Από την πλευρά του, ο Χενκ Τεν Κάτε προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος αναρρώνει από τη γρίπη Η1Ν1.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την νίκη για να περάσει επικεφαλής στην βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά που έχει από τον «αιώνιο» αντίπαλο του.
Στις αναμετρήσεις Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός - Λεβαδειακός, οι γηπεδούχοι φαίνεται να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα, λόγω έδρας.
Ακόμη, η Καβάλα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος, δοκιμάζεται στην έδρα της Λάρισας σε μία ανοικτή αναμέτρηση, ενώ κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον αγώνα του Αρη που θα υποδεχθεί τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Πανιώνιο.
Το πρόγραμμα:
Σάββατο
16:45 Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη (NovaSports1)
16:45 Ηρακλής - Εργοτέλης ΣΚΑΪ
19:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (NovaSports1)

Κυριακή
14:30 Λάρισα - Καβάλα (NovaSports1)
14:30 Πανθρακικός - Λεβαδειακός (NovaSports2)
16:45 Αρης - Πανιώνιος (NovaSports1)
18:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΝΕΤ
19:00 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (NovaSports1)