Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΔΠΕ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΕ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ:
Η τακτική της μονομερούς προσέγγισης και παρουσίασης θεμάτων είναι σαφές ότι δεν ευνοεί την καλή συνεργασία. Το δελτίο τύπου που είδε το φως της δημοσιότητας από τον Σ.Δ.Π. Εύβοιας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στο κείμενο περιγράφεται η Δευτεριάτικη συγκέντρωση, που έχει ξεκάθαρα εκπαιδευτικό χαρακτήρα και που προφανώς ο σκοπός της δεν είναι να παίρνονται αποφάσεις επί θεμάτων του Συνδέσμου. Παραλείπεται δε το γεγονός ότι δεν ήταν παρούσα στο σύνολό της η ΕΔ κι το τι ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της.
Αναφέρεται σε απόφαση της Ένωσης να αποδίδονται όλα τα ποσοστά σε αυτήν. Παραλείπεται όμως ότι όσον αφορά τα ποσοστά Εθνικών Πρωταθλημάτων είναι απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να μην εφαρμοσθεί από την Ένωσή μας. Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα, συνεχίζεται ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Εισέπραττε η ΕΔ/ΕΠΣΕ κι όχι ο Σύνδεσμος κι απέδιδε μέρος των εισπράξεων. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει. Το μόνο που αλλάζει είναι η αναλογία των χρημάτων. Η Ένωση σε καμμία περίπτωση δεν παίρνει τα χρήματα. Αυτά πηγαίνουν στην ΕΔ κι επιστρέφουν στους Διαιτητές, μέσω παροχών.
Το Δ.Σ. εξέτασε με πολύ μεγάλη προσοχή τα σταλθέντα από τον Σύνδεσμο έγγραφα και συνυπολογίζοντας τις υπόλοιπες πηγές εσόδων που έχει, κατέληξε ότι αυτό το ποσό είναι επαρκές για να ανταπεξέλθει ο Σύνδεσμος στις υποχρεώσεις του. Έχει διατυπώσει δε επανειλημμένα ότι θα συνδράμει σε κάθε περίπτωση που θα καταστεί αυτό αναγκαίο, έτσι ώστε απρόσκοπτα να λειτουργεί ο Σύνδεσμος. Όλα αυτά προτάσσοντας την διάθεση για καλή συνεργασία.
Διάθεση για καλή συνεργασία που ουδέποτε επέδειξε ο Σύνδεσμος. Τρανό παράδειγμα ότι ούτε μια φορά δεν κάλεσε την ΕΔ να συζητήσουν το θέμα και να επιλέξουν, πιθανά, μια άλλη προσέγγιση. Αντί αυτού προτίμησε τον αδιάλλακτο δρόμο και την απόφαση να μην επιτρέπει στην υπάλληλο του Συνδέσμου να συνεργάζεται με την ΕΔ/ΕΠΣΕ και μάλιστα, χωρίς καν να το κοινοποιήσει γραπτώς. Να τονιστεί δε ότι η ΕΔ είχε άμεσα συμφωνήσει με τον Σύνδεσμο για να αποδώσει κάθε Διαιτητής την αμοιβή του από ένα παιχνίδι σε κάθε γύρο, στον Σύνδεσμο.
Η ΕΠΣΕ κι η ΕΔ ήταν από την αρχή υπέρμαχες της συνέχισης της λειτουργίας του Συνδέσμου. Το έδειξαν δε με το σύνολο των πράξεων τους. Όλη η διαδικασία για την Διαιτησία δρομολογείται μέσα από τον Σύνδεσμο. Απόδοση και παραλαβή ΦΑ, εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, παρουσία σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου κ.α. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως την λογική και την σκοπιμότητα του να επιβαρύνονται οι Διαιτητές επιπρόσθετα, πέρα των όσων ήδη δίνουν και χωρίς μάλιστα να συμφωνήσουν, χωρίς να αλλάζει κάτι από τα μέχρι τώρα ισχύοντα.
Όσον δε για την στάση του κου Πριόνα, μας αφήνει πραγματικά κατάπληκτους. Αυτό γιατί δημόσια έχει δηλώσει ότι είναι υπέρμαχος των κινήσεων της ΕΠΟ από την μια κι από την άλλη, γιατί σε παλιότερη αντίστοιχη κατάσταση είχε αποφασίσει εντελώς διαφορετικά κι είχε συνηγορήσει στις αποφάσεις της Ένωσης και μάλιστα είχε οριστεί ως Πρόεδρος της ΕΔ. Ακόμη, είχε πάντοτε την στήριξη της Ένωσης, με τελευταίο παράδειγμα την κοινή διοργάνωση του Σεμιναρίου. Ποιος ο σκοπός λοιπόν της διατύπωσης "αηδιασμένος και προδομένος από την συμπεριφορά ανθρώπων της Ένωσης, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του Σ.Δ.Π.Ε".
Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά του Συνδέσμου. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι πράξαμε το καλύτερο δυνατό, υπό τις παρούσες συνθήκες, με γνώμονα την προσπάθεια για άνοδο της Ευβοϊκής Διαιτησίας, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση που εφαρμόζεται. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι όταν συγκεντρωθούν όλοι οι Διαιτητές, για το συγκεκριμένο θέμα, συζητήσουν και γίνει ψύχραιμη και σωστή ανάγνωση των αποφάσεων, θα αποδεχθούν τις αποφάσεις μας.