Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Κύμη 26 Νοέμβρη 2009 
Α Ν Ο Ι Κ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η 
κ. ΜΠΕΛΙΑ, ΑΡΚΕΤΑ !
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ  ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ.
Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. 

      Το  Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης δεν  θα ανεχθεί άλλη υποβάθμιση με τις  συμπεριφορές σας.
      Δεν θα ανεχθεί άλλο να συνεχίζετε να περιφρονείτε και να προσβάλετε τους θεσμούς . Με προπηλακισμούς Δημοτικών Συμβούλων, με απειλές, με ανυπόστατες κατηγορίες, καταγγελίες και χυδαίους χαρακτηρισμούς, με την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, με ασεβή συμπεριφορά απέναντι στο Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και σε απλούς πολίτες. Ακόμη και με χειροδικίες όπως αυτή απέναντι στον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παππά.
      Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 23/11/09 για μια ακόμη φορά προσπαθήσατε να δημιουργήσετε ένταση και να σπιλώσετε  την υπόληψη και αξιοπρέπειά μου ως Δημάρχου, ως πολίτη, ως επαγγελματία και ως οικογενειάρχη.  Με συνεχείς και άνευ προηγουμένου λεκτικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφήνοντας υπονοούμενα αλλά και ευθείες βολές για ύποπτες συναλλαγές και οφέλη.
      Από την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά, το μόνο και πολυτιμότερο «κέρδος» που αποκόμισα, είναι ο σεβασμός των συμπολιτών μου στο ήθος και την εντιμότητά μου.  Κάτι που τόσο εσείς όσο και όσοι υποκρύπτονται πίσω από εσάς προσπαθήσατε επανειλημμένα αλλά μάταια να αμαυρώσετε. 
      Θα  πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν όρια στην ανοχή που ως τώρα επιδείξαμε απέναντί σας.   Η αξιοπρέπειά μου, μου επέβαλε στο συμβούλιο της Δευτέρας, να οδηγηθώ ακόμα και σε ακραία συμπεριφορά προκειμένου να σταματήσει η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, που μεθοδευμένα και συστηματικά επιδιώκετε με τη συμπεριφορά σας, δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή του τόπου.
      Η προκλητική στάση σας στη συνεδρίαση της 23/11/09, ήταν η αιτία που έκανε  το ποτήρι να ξεχειλίσει από αγανάκτηση και να εγείρει για μια ακόμη  φορά πολλά ερωτηματικά για το ρόλο σας.
      Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την  προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής μας.
      Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες του  Δήμου μας, οι οποίοι γνωρίζουν καλά το ήθος και τις συμπεριφορές όλων μας, θα κρίνουν ανάλογα και όταν κληθούν θα επικυρώσουν τις επιλογές μας.
      Θέλω  κλείνοντας να τονίσω για άλλη μία  φορά, ότι δεν θα υπάρξει πλέον  από την πλευρά μου καμία  ανοχή. Όσοι έχουν μάθει έως τώρα να ενεργούν ως προβοκάτορες, να ξέρουν ότι απέναντί τους δεν έχουν μόνο ανθρώπους  και προσωπικότητες, αλλά θεσμούς με οντότητα και με αίσθηση και καθήκον να προστατεύουν την δημοκρατική νομιμότητα.
      Δημήτρης Θωμάς 
      Δήμαρχος Κύμης